2020. február 10., 12:33

Még él az ötkarikás álom

A briteket legyőzve továbbjutott a magyar férfi jégkorong-válogatott.

Magyar-brit hoki
Fotó: Facebook
Nagy-Britannia - Magyarország 1:4

Magyarország és Nagy-Britannia játszott vasárnap döntőnek beillő mérkőzést a továbbjutásért a nottinghami olimpiai selejtező tornán.

Szombaton némi izgalom árán a magyarok csupán hosszabbításban verték 3-2-re Romániát – helyesebben a román csapatot, amelyet zömében székelyek alkotnak, de akad benne négy honosított ukrán és mutatóba két román is. Az eredményből az erdélyiek fejlődését olvashatjuk ki, hiszen a britek is csupán 4-3-ra verték – még csütörtökön – a román válogatottat.

Nagy iramú volt a meccs, az első harmadban nem esett gól. A középső húsz perc aztán egyből magyar góllal indult. Az áthozott emberelőnyben Stipsicz Bence középtávolról szépen emelte a korongot a botos felsőbe, a 32. percben Erdély Csanád Sofron centerezése után közelről növelte az előnyünket (2-0). Ezután szorongattak a britek, de Rajna többször is bravúrral hárított. Az utolsó húsz perc brit góllal kezdődött, de Hári gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget.

Majd még Sofron is betalált, mindent eldöntve. A magyar válogatott nagy bravúrral 4-1-re nyert a britek ellen, s továbbjutott a selejtező utolsó körébe, ami a jelenlegi csapattól egyértelműen jelentős siker.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.