2021. március 27., 20:42

Magabiztos idegenbeli győzelemmel már a második helyen a HC DAC

A női kézilabda bajnokság (MOL Liga) szombati játéknapján, a dunaszerdahelyi együttes idegenben a cseh PSG Zlín otthonában lépett pályára, és Debre Viktor tanítványai magabiztos győzelemmel léptek fel a dobogó második fokára.

Fotó: hcdac.sk

Közel kéthetes szünet után játszott ismét a HC DAC a szlovák-cseh (MOL Liga) női kézilabda bajnokságban. A dunaszerdahelyi sárga-kékek idegenben a PSG Zlín otthonában léptek pályára.

A dunaszerdahelyi lányok számítottak a mérkőzés esélyesének, ráadásul egy győzelemmel Bízikék a legjobb háromba is felzárkózhattak.

A hazaiak kezdtek jobban és kétgólos cseh vezetéssel indult a találkozó, amit viszonylag gyorsan megfordítottak a sárga-kékek, az ötödik perc végén már a csallóközi együttes vezetett 3-2-re.

A mérkőzés a folytatásban is szorosan alakult, a 9. percben a DAC 5-4-re vezetett, majd a csehek 6-5-re fordítani tudtak, ami az első negyedóráig tudtak tartani a hazaiak. A Zlín utoljára a 14. percben volt előnyben, 8-7 után a sárga-kékek előbb egyenlítettek, majd folyamatosan növelték előnyüket.

Hat perccel a szünet előtt a Zlín ismét egyenlített, de a vezetést már nem sikerült megszerezniük, végül a dunaszerdahelyiek a szünetre kétgólost előny dolgoztak ki.

A második félidőt a csallóközi együttes lendületesen kezdte és a 35. percben négygólosra nőtt a különbség a két csapat között. Ezek után a hazai együttes három gólnál közelebb nem tudott már kerülni, Debre Viktor együttese folyamatosan növelte előnyét.

Negyedórával a vége előtt a DAC már öt góllal, 24-19-re vezetett.

A csehek sokat hibáztak, amit a sárga-kékekre rendre gólokkal büntettek meg, az 51. percben nyolc góllal vezettek a dunaszerdahelyi lányok.

A csallóközi együttesben hét játékos is gólt szerzett, sőt három játékos, Juhos Kata, Bízik Réka és Kristína Pastorková is hat gólt szerzett.

A végére nagy lett a különbség a két csapat között, végül a DAC 10 góllal bizonyult jobbnak a Zlín együttesétől és 31-21-re megnyerték a mérkőzést a sárga-kékek. A győzelemmel a DAC ideiglenesen a tabella második helyére zárkózott fel.

MOL Liga, 24. forduló:

PSG Zlín - HC DAC Dunaszerdahely 21-31 (14-16)

A DAC gólszerzői: Juhos Kata 6, Bízik Réka 6, Kristína Pastorková 6, Bugár Cintia 5, Bízik Boglárka 4, Élő Beatrix 3, Pénzes Mónika 1.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.