2022. március 16., 19:39

Magabiztos győzelmével bejutott a Szlovák Kupa döntőjébe a HC DAC

A Szlovák Kupa elődöntőjében a dunaszerdahelyi HC DAC hazai közönség előtt fogadta a Vágsellye együttesét. Az egy mérkőzéses párharc során a sárga-kékek kiharcolták a döntőbe jutást, ahol a zempléni Nagymihály lesz a csallóközi együttes ellenfele.

hcdac.sk
Fotó: hcdac.sk

A női kézilabda Szlovák Kupában szerette volna feledtetni a hétvégi vereségét a dunaszerdahelyi HC DAC. A hazaiak meccskeretében több fiatal tehetség is lehetőséget kapott, többek között Hornyák Panna és Tamási Éva, mivel a házigazdák mestere Debre Viktor több kulcsjátékosára ezúttal sem számíthatott.

A vendég vágsellyeiek jól kezdték a mérkőzést és bő négy perc után már 3-1-re is vezettek. Ezt követően a sárga-kékek sorozatban öt gólt szerezve 6-3-ra fordítottak és már nem engedték ki a kezükből a vezetést. A folytatásban is növelték előnyüket, az első negyedórában már hat góllal is megléptek. A vendégek nem nagyon tudták tartani az iramot, az első félidő hátralevő részében folyamatosan nőtt a hazaiak előnye. Az első félidő végére végül tízgólos előnyt építettek ki a sárga-kékek.

Fordulást követően is a dunaszerdahelyi együttes akarata érvényesült, a 34. percben már 11 gólra is nőtt az előny. A sárga-kékek a folytatásban is őrizték magabiztos előnyüket, a Vágsellye nem igazán tudott közelebb kerülni a hazaiakhoz. A dunaszerdahelyi együttes ezzel bejutott a Szlovák Kupa döntőjébe, ahol a zempléni Nagymihály lesz Bízikék ellenfele.

Női kézilabda Szlovák Kupa, elődöntő:
HC DAC Dunaszerdahely – HK Slovan Duslo Vágsellye 29-18 (17-7)
DAC gólszerzői: Bízik Réka 6, Bugár Cintia 5, Élő Beatrix 3, Hudák Emma 3, Sári Barbara 3, Juhos
Kata 3, Pénzes Mónika 3
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.