lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2022. május 5., 18:41

Korea is elverte a románokat, Magyarország a második

A Koreai Köztársaság válogatottja 4-1-re legyőzte a román csapatot a ljubljanai divízió I/A jégkorong-világbajnokság egyetlen csütörtöki mérkőzésén.

Koreai Köztársaság-Románia
Koreai Köztársaság-Románia 4-1
Fotó: iihf.com

A tornán eddig mutatott játék alapján akár a kiesésről is dönthetett ez az összecsapás. A kiegyenlített első harmad után emberelőnyből vezetést szereztek az ázsiaiak, majd gyorsan megduplázták a különbséget. A 11 székely és hat honosított játékossal felálló romániai együttesnek erre csak két kapuvassal volt válasza, az egyik kettős létszámfölényben. Egy komoly védelmi hiba után majdnem újabb dél-koreai találat esett, a korongot a gólvonalról szedte össze Tőke Zoltán kapus. Még a szünet előtt a honosított Albert Zagidullin mértani pontosságú lövése kötött ki a jobb felső sarokban.

A záró játékrészben hiába támadott a romániai alakulat, egy kipattanóból Dél-Korea ütött gólt, a végén pedig még egy üres kapus találat is született.

Eredmény:

Koreai Köztársaság-Románia 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

gólszerzők: Kim V. Cs (22.), Cson (26., 59.), Kang M. V. (46.), illetve Zagidullin (39.)

Az állás a 2. forduló (3. játéknap) után: 1. Szlovénia 6 pont (13-3), 2. Magyarország 6 (7-2), 3. Koreai Köztársaság 3 (5-6), 4. Litvánia 0 (3-6), 5. Románia 0 (2-13)

A torna első két helyezettje a 2023-as elit vb-n szerepel, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.