2022. október 5., 20:42

Kiütéses győzelemmel hangolt a hétvégi nemzetközi kupameccsre a HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) hétközi fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek a sereghajtó cseh Zlín csapatát fogadták és kiütéses húszgólos győzelemmel hangoltak a hétvégi nemzetközi kupameccsre.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A dunaszerdahelyi HC DAC négy fordulót követően két győzelemmel és két vereséggel állt a tabella hatodik helyén. Debre Viktor együttesére a tabella hátsó feléhez tartozó cseh Zlín várt. Bízikék egy percig sem adtak esélyt ellenfelüknek leszámítva az első öt percet és szinte végig irányították a találkozót.

A csehek hiába kezdtek jól és a negyedik percben 3-1-re is vezettek, de így sem tudták tartani a lépést a hazaiakkal, a sárga-kékek sorozatban öt gólt szerezve könnyedén fordítottak, majd folyamatosan növeltél előnyüket.

A csallóközi együttes előnye az első negyedórát követően már öt gólt volt. A vendég Zlín egészen a 23. percig tudta tartani az ötgólos különbséget, ezt követően a hazaiak ismét megléptek és a szünetre megnyugtató nyolcgólos előnyt építettek ki.

Szünetről visszatérve is ott folytatódott a játék képe, ahol az első abbamaradt, a DAC folyamatosan növelte előnyét, a csehek nem nagyon tudták a lépést tartani a sárga-kékekkel.

A 34. percben már 11 gól volt Bízikék előnye, de ezzel még korántsem volt vége a szerda esti gálának.

A hazaiak igazi csapatmunkával folyamatosan növelték előnyüket, összesen 12 játékos talált be a dunaszerdahelyi együttesből, így Debre Viktor több játékosát is pihentethette a hétvégi kupameccsre. A vége pedig egy kiütéses 20 gólos hazai győzelem lett, amivel ismét visszatértek a győztesek útjára a dunszerdahelyi lányok, így jó hangulatban várhatják a hétvégi nemzetközi kupameccset az izlandi Valur ellen az Európa-kupában, amelyre szombaton és vasárnap egyaránt Dunaszerdahelyen kerül sor. Egy igazi sportos hétvége vár tehát a DAC szurkolóira, hiszen a futballcsapat is hazai közönség előtt játszik a hétvégén a Zsolna ellen. Győzelmével a dunaszerdahelyi együttes a tabella negyedik helyére zárkózott fel a cseh Most, a prágai Slavia és a Vágsellye mögé.

Női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 5. forduló:

HC DAC 1904 Dunaszerdahely – Handball PSG Zlín 38-18 (19-11)

A HC DAC gólszerzői: Juhos Kata 8, Natália Némethová 5, Sári Barbara 4, Pénzes Mónika 3, Erika Rajnohová 3, Eliška Desortová 3, Mészáros Réka 3, Llgia Costa de Silva 2, Kristína Pastorková 2, Hornyák Bernadett 2, Élő Beatrix 2, Bízik Réka 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.