2021. október 27., 11:58

Kína jelenti, felkészült. Jöhet az olimpia

Kína maximálisan készen áll a 2022-es téli olimpiai játékok megrendezésére, a 2008-as nyári olimpia után Peking ismét megmutatná - a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére -, hogy mire képes.

Peking 2022 olimpia
Fotó: TASR/AP

Többek között erről beszélt a közmédia pekingi tudósítója az M4 Sport szerda reggeli Sporthíradójában annak apropóján, hogy

100 nap múlva kerül sor a XXIV. téli ötkarikás játékok megnyitójára.

A kínai fővárosban

már minden készen áll a többezer sportoló és hivatalos kísérő biztonságos fogadására,

néhány nappal ezelőtt pedig a szervezők ismertették annak a kézikönyvnek a tartalmát, amely a játékok szigorú koronavírus-szabályzatát foglalja magában. A protokollt a kínai nyílt gyorskorcsolya versenyen és a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat első állomásán már le is tudták tesztelni - mondta a pekingi tudósító.

Az már korábban kiderült, hogy a téli olimpián külföldi szurkolók nem vehetnek részt,

a hazai érdeklődők pedig az aktuális utazási szabályozásoknak megfelelően látogathatják majd a versenyszámokat. Járványgócok kialakulása esetén utazási korlátozásokat vezethetnek be, így nem biztos, hogy minden tartományból érkezhetnek majd nézők a játékokra.

Pekingben hat helyszínen zajlanak majd a jeges sportok küzdelmei,

emellett

a központtól 90 kilométerre található Jencsingben két, a fővárostól 220 kilométerre lévő Csangcsiakouban pedig négy központban rendeznek majd versenyeket.

Pekingben kerül sor a gyorskorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a műkorcsolya és jégtánc, a curling és a jégkorong eseményeire, valamint a hódeszka és a síakrobatika big air számaira, továbbá a megnyitó és záróünnepségre.

Jencsingben lesznek az alpesi versenyek, valamint a bob- a szánkó- és a szkeletonfutamok, míg Csangcsiakouban a sífutás, a sílövészet, a síugrás, az északi összetett, valamint a hódeszka és a síakrobatika legtöbb versenyszáma.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!