2021. október 10., 19:43

Kikapott a döntőben a mátyusföldi teniszező

A Challenger Tour fedettpályás tenisztorna franciaországi állomásán a vasárnapi fináléban a nádszegi Gombos Norbert is érdekelt volt. A legmagasabban jegyzett szlovákiai teniszező a fináléban a cseh Jiří Veselý ellen mérkőzött meg.

Gombos Norbert
Fotó: TASR

A franciaországi Mouillon-le-Captif városában zajló challenger tenisztornán a nyolcadik helyen kiemelt Gombos Norbert egészen a döntőig menetelt. A 31 esztendős felvidéki játékos a papíron esélyesebb, a tornán második helyen kiemelt cseh Jiří Veselý ellen lépett pályára a vasárnapi döntőben.

A találkozó első felében mindkét teniszező hozni tudta saját adogatását, így szorosan alakult az eredmény.

2-2 után a mátyusföldi játékosnak akadtak elsőként gondjai a saját adogatásánál, cseh ellenfelének bréklabdája is volt, amit azonban nem tudott előnyre váltani, ezt még Gombos hárítani tudta. A folytatásban 4-4-es állásnál ismét Gombos került bajba saját adogatásánál, Veselý három bréklabdájából kettőt hárítani tudott a nádszegi játékos, a harmadikat viszont nem, így a cseh brékelőnybe került. Ezt követően Veselý a szettért adogathatott, amit könnyedén kiszervált, ezáltal megnyerve az első szettet.

A második játszma is hasonlóan alakult, mint az első. Egészen 2-2-es állásig mindkét játékos hozta saját adogatását. Ezt követően ismét Gombos adogathatott és bréklabdát kellett hárítania.

A szett vége felé döntő pillanatban 4-4-nél a nádszegi teniszező ismét brékhátrányba került, ami lényegében el is döntötte a mérkőzés végkimenetelét, miután Veselý hozta saját adogatását ezzel megnyerte a mérkőzést két játszmában.

Gombosnak ezzel nem sikerült megszerezni nyolcadik tornagyőzelmét a challenger tornákon, az idei évben pedig első alkalommal szerepelt döntőben.

Challenger Tour, Mouillon-le-Captif (Franciaország), döntő:

Jiří Veselý (cseh, 2.) - Gombos Norbert (8.) 6-4, 6-4

Megosztás