2022. június 16., 18:14

Kialakult a HC DAC játékoskerete a következő szezonra

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda-bajnokságban (MOL Extraliga) szereplő HC DAC Dunaszerdahely hivatalos közleményben jelentette be játékoskeretét és a csapat új játékosait a következő idényre. A sárga-kékek öt új játékossal vágnak neki az új idénynek.

hc dac keret

Kialakult a HC DAC Dunaszerdahely 2022/23 szezonjának játékoskerete, jelentette be a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapatt hivatalos közleményében. Horváth Zoltán klubelnök elmondása szerint bízik abban, hogy hogy a szeptember első hétvégéjén induló évadban is legalább annyi örömteli közös pillanatot élhet meg a csapattal és a szurkolókkal, mint azt korábban tehette.

A megkezdett úton tovább és keményen dolgozni a célokért
A HC DAC Dunaszerdahely folyamatosan fejlődő, ám fiatal női kézilabda klub minden szezonban újabb és újabb kihívásoknak szeretne megfelelni. Végigkísérve az elmúlt évek eredményeit, nem kis feladat egy elnök részéről az új célok meghatározása. A "mindig magasabbra" alapja a kitartó, következetes és hiteles munka, melynek része a játékoskeret kialakítása. Egy-egy szezon játékospolitikájánál az egyik legfontosabb szempont az, hogy a célok megvalósításához alkalmas játékosokból álló csapatot alkossunk. Azért hangsúlyoztam azt, hogy egyik szempont, mert emellett sosem szeretnénk megfeledkezni klubunk másik legeredményesebb és nagy hagyományokkal rendelkező feléről, az utánpótlásnevelésről. Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy fiataljaink jó kezekben vannak nálunk, mint– amellett, hogy válogatott szinten is helyt állnak -, hogy a folyamatosan erősödő felnőtt csapatban is helyet kapnak a leginkább arra alkalmas növendékek. Egy fiatal tehetségnek a legjobb fejlődési lehetőség, ha magasabb szinten lévő játékosokkal edzhet és játszhat. Természetesen a fiatalabb játékosok szempontjait figyelembe véve fontos szerepet tulajdonítunk tanulmányaiknak is Mindezeket szem előtt tartva alakítjuk ki évről-évről a női csapatot alkotó keretet, és nem történt ez másként most sem. Bízom abban, hogy érkező új tagjainkkal ebben az évadban is legalább annyi örömteljes pillanatot szerezhetünk szurkolóinknak, mint azt a korábbiakban tettük. Hajrá HC DAC, hajrá Dunaszerdahely!”

– nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök, a klub hivatalos honlapjának.

A dunaszerdahelyi együttes sikeres szezont tudhat maga mögött, hiszen a MOL Extraligában ismét bronzérmes lett a DAC, míg a szlovák bajnoki rájátszás a fináléjában a címvédő Nagymihálytól kikaptak, így ezüstérmes lett a csallóközi együttes. Bízikék az elmúlt idényben a Szlovák Kupában is ezüstérmesek lettek, valamint az Európa Kupában egészen a negyeddöntőig meneteltek a sárga-kékek.

Öt új játékos érkezik Dunaszerdahelyre

Az új bajnoki szezonra a dunaszerdahelyi együttes öt új játékos érkezését jelentette be, így teljessé vált a 2022/23-as bajnoki szezon játékoskerete. Mint ismert a kiváló formában védő Oguntoye Viktória távozott, valamint Hudák Emma kölcsönszerződése is lejárt és visszatért együtteséhez.

Oguntoye helyére az Alba Fehérvár KC-ből érkezik a mindössze húszéves hálóőr, Gajdóczi Barbara, aki a világ egyik legerősebb bajnokságában szerezhetett eddig tapasztalatot. Fiatal kora ellenére nemzetközi mérkőzésen is szerepelt már. Komoly erősítésnek számít a tizennégyszeres brazil válogatott Ligia Costa Maia da Silva az ezüstérmes, és nemzetközi kupaszereplő koszovói KHF Ferizaj csapatából érkezik.

A beálló játékos testalkatából adódóan is nagy segítségére lehet Debre Viktor vezetőedzőnek, hiszen 190 cm-es magasságával stabilizálhatja a védelmet, és játékostársai a falban is könnyebben megtalálhatják, számol be a HC DAC az új brazil szerzeményről hivatalos honlapján.

További két magyar játékost is igazoltak a sárga-kékek, a magyar NB I/B-ből, a balkezes jobbszélső tehetség Kovács Noémi a Vasasból, míg a Hornyák Bernadett a Kozrámisleny csapatától érkezik Csallóköz szívébe.

A fiatal játékos a középső posztok bármelyikén bevethető, ráadásul a 2016-os ifjúsági kézilabda-világbajnokságon gólkirálynője lett, emellett több évet töltött a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Az ötödik nyári igazolás pedig a MOL Extraligában szereplő Poruba cseh átlövője Desortová Eliška, aki az utóbbi időben a válogatottban is bizonyította tehetségét.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.