2020. november 22., 09:29

Kézilabda: Vágsellyén aratott hatgólos győzelmet a HC DAC

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda bajnokság (MOL Liga) szombati játéknapján, a dunaszerdahelyi lányok idegenben a Vágsellye otthonában arattak magabiztos győzelmet.

Fotó: HC DAC fb oldala/Lelkes Ernő

A szerdahelyi lányok sorozatban két hazai győzelem után ezúttal idegenben léptek pályára, az ellenfél a Vágsellye csapata volt. A sárga-kékek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, ami után rögtön egy háromgólos előnybe került Debre Viktor csapata. A hazaiak ezek után megpróbálták csökkenteni hátrányukat, a 9. perc elején egy gólra is felzárkóztak, de az egyenlítés elmaradt.

Élő Beatrix vezérletével a sárga-kékek végig vezettek az első játékrészben, a vágsellyeiek két gólnál közelebb már nem is tudtak férkőzni.

A sárga-kékek folyamatosan növelték előnyüket, a játékrész végére négygólos előnybe kerültek, ami 17-13-as dunaszerdahelyi vezetést jelentett a félidőre.

A második játékrész is hasonlóan indult, mint az első, a DAC egy háromgólos sorozattal 21-13-ra is elhúzott.

A hazaiak nem igen tudtak közelebb férkőzni a második játékrészben sem, sőt a 43. percben már kilenc góllal is vezettek Bízikék.

A végén ugyan csökkentette hátrányát a hazai együttes, a dunaszerdahelyi lányok győzelme egy percig sem forgott veszélyben és hat góllal győztek Vágsellyén.

A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a kilencgólos Élő Beatrix volt, valamint Juhos Kata is hat gólt szerzett. Sorozatbeli harmadik győzelmével a dunaszerdahelyi alakulat a tabella ötödik helyére zárkózott fel.

Rengeteg értesítést kaptam a mérkőzés ideje alatt határon innen és túlról is, hogy nem működik a közvetítés. Nagyon sajnálom, már csak azért is, mert egy dunaszerdahelyi sporttörténeti pillanatról maradtak le kedves szurkolóink. Ezzel a győzelemmel ugyanis a dunaszerdahelyi kézilabdázás történetében először nyert női felnőtt csapat Vágsellye ellen, ami büszkeséggel tölt el. Ajánlom ezt a győzelmet mindazoknak, akik valaha az elmúlt évtizedekben tettek valamit a dunaszerdahelyi kézilabdáért női és férfi ágon egyaránt, legyen az játékos, edző, vezető, szurkoló vagy akár támogató. Hajrá HC DAC, hajrá Dunaszerdahely!”

- nyilatkozta a mérkőzést követően Horváth Zoltán a dunaszerdahelyi klub elnöke

MOL Liga, 14. forduló:

MŠH Vágsellye - HC DAC Dunaszerdahely 24-30 (13-17)

A DAC gólszerzői: Élő Beatrix 9, Juhos Kata 6, Bízik Réka 4, Kristína Pastorková 4, Bugár Cintia 3, Monika Rajnohová 3, Straka Mária 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.