2021. február 10., 19:32

Kézilabda: Újabb magabiztos DAC-siker, sorozatban a hetedik

A cseh-szlovák női kézilabda bajnokság (MOL Liga) hétközi mérkőzésén a remek formában lévő HC DAC is pályára lépett. A dunaszerdahelyi kézis lányok idegenben a cseh Sokol Poruba otthonában diadalmaskodtak, immáron sorozatban hetedszer.

Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

A bombaformában lévő dunaszerdahelyi lányok ezúttal idegenben, egy újabb cseh gárda, a Sokol Poruba otthonában léptek pályára.

A mérkőzés első gólját a hazaiak szerezték, ami után gyorsan fordítani tudtak a sárga-kékek.
A folytatásba is szorosan alakult az eredmény, egy-két gólos dunaszerdahelyi vezetést a hazaiak mindig kiegyenlítették.

Az első negyedórában nagyon sok dunaszerdahelyi lehetőség maradt ki, viszont a 17. perctől, 6-6-os állás után a csallóközi együttes sorozatban ö gólt is szerzett, ezzel megléptek a csehektől.
A dunaszerdahelyi kapuban Oguntoye Viktória remekült védett, így a dunaszerdahelyiek jókora előnyre tettek szert a félidő hajrájára.

A csehek hosszú percekig gólképtelenek voltak, a 24. percben hét méteresből sem tudták bevenni a DAC hálóját.
A hosszú hazai gólcsend a 27. percben tört meg, de a sárga-kékek előnye így is öt gól volt a szünetre.

Bízikék 14-9-es vezetésével mehettek szünetre a felek.

Szünetről visszatérve a második játékrész első gólját is a vendégek szerezték Monika Rajnohová révén.
A folytatásban a hazaiak feljavultak, míg a dunaszerdahelyi együttes sok hibával játszott, a 48. percben két gólra is feljöttek a csehek, ami izgalmas véghajrát ígért.

Tíz perccel a vége előtt a hazai együttes sorsdöntő pillanatban büntetőt hibázott, Oguntoye Viktória bravúrral hárított. A kihagyott büntető után a sárga-kékek lélektani előnybe kerültek és négygólra megléptek, persze ehhez kellettek a dunaszerdahelyi hálóőr újabb remek védései.

Hat perccel a mérkőzés vége előtt ismét öt gól volt a két csapat között a különbség, amit már végig magabiztosan megőriztek a sárga-kék lányok.
A csehek a véghajrában már nem nagyon tudták csökkenteni hátrányukat, a vége egy magabiztos hatgólos dunaszerdahelyi győzelem lett.

A dunaszerdahelyi lányok sorozatban hetedik győzelmüket szerezték a bajnokságban.

MOL Liga, alapszakasz, 12. forduló:
DHK Sokol Poruba – HC DAC Dunaszerdahely 22-28 (9-14)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.