2021. november 28., 16:04

Kézilabda: Három vereséggel hangolt a világbajnokságra a szlovák válogatott

A szlovák női kézilabda-válogatott a szerdán rajtoló világbajnokság előtt Spanyolországban egy minitornán vett részt, ahol három magasabban rangsorolt válogatottal is megmérkőztek Bízikék. A szlovák válogatottban öt DAC-játékos és öt felvidéki játékos is lehetőséget kapott.

szlovákia kézilabda
Fotó: rfebm.com

Pavol Streicher szövetségi kapitány és csapata számára a tapasztalatszerzés volt a cél a világbajnokság előtti minitornán. A szlovák csapat a vb-ezüstérmes spanyolokkal, a németekkel és a lengyelekkel is megmérkőzött a szerdán rajtoló világbajnokság előtt. A szlovákok pénteken először a spanyolokkal meccseltek, a vébé házigazdájától a szlovákok sima 20 gólos vereséget szenvedtek. A keretben öt DAC- és öt felvidéki játékos is lehetőséget kapott. A spanyolok ellen Bízik Réka három gólt, Lancz Barbora két gólt szerzett a felvidéki magyarok közül, míg a DAC-játékosa, Natália Némethová is betalált egy alkalommal

Spanyolország - Szlovákia 35-15 (19-8)

Szlovák gólszerzők: Bízik Réka 3, Trúnková 3, Lancz Barbora 2, Rebičová 2, Bajčiová 2, Štefániková 1, Holejová 1, Némethová 1.

A szombati játéknapon a szlovák csapat a német válogatott ellen lépett pályára. A németek ellen Bízikék már sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, a szlovákok a félidőben még vezettek is 14-13-ra. A csapat végül az utolsó 20 percre elfáradt és a németek fordítottak. A szlovák csapat legeredményesebb játékosa a DAC kiválósága, Bízik Réka volt a maga öt góljával, de a felvidéki játékosok közül Lancz Barbora is kétszer betalált. A két válogatott a világbajnokságon is találkozik egymással, hiszen egy csoportban szerepelnek - a magyar válogatott mellett.

Németország - Szlovákia 32-25 (13-14)

Szlovák gólszerzők: Bízik Réka 5,  Rebičová 5, Trúnková 3, Pócsíková 3, Lancz Barbora 2, Popovcová 2, Štefaniková 2, Holejová 2, Bajčiová 1

A szlovák válogatott a világbajnoki főpróbát vasárnap tartotta, méghozzá Lengyelország ellen. Pavol Streicher tanítványai a harmadik felkészülési mérkőzésüket is elvesztették. A lengyelek a félidei ötgólos vezetés után 11 góllal bizonyultak jobbnak. A szlovák csapat legeredményesebb játékosa az ötgólos Lancz Barbora volt, a DAC játékosai közül Bízik Boglárka három gólt, Hudák Emma két gólt, míg Natália Némethová szintén három gólt szerzett.

Lengyelország - Szlovákia 35-24 (19-14)

Szlovák gólszerzők: Lancz Barbora 5, Holejová 5, Bízik Boglárka 3, Némethová 3, Popovcová 2, Štefániková 2, Pócsíková 2, Hudák Emma 2

A szlovák csapat csütörtökön kezdi meg világbajnoki szereplését a spanyolországi tornán, ahol először a magyar válogatott ellen játszanak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.