2022. november 17., 12:59

Kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után győztek a listavezető újváriak

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) szerdai játéknapján a listavezető Érsekújvár a válogatott szünetet követően hazai közönsége előtt lépett jégre és kétgólos hátrányból tudtak ismét fordítani - nem először az idei idényben.

HC Érsekújvár
Fotó: hcnovezamky.eu

A Tipos Extraliga szerdai 17. fordulójában Majoross Gergely tanítványai hazai pályán fogadták az Igló együttesét a válogatott szünet után.

A listavezető újvári bikák már az első harmadban hátrányba kerültek,

a találkozó nyolcadik percében Majdan talált be emberelőnyből. A hazaik hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, nem sikerült betalálniuk, sőt a vendégek a 29. percben megduplázták előnyüket. Ezt követően a házigazdák nem egész két perc leforgása alatt ledolgozták kétgólos hátrányukat: előbb Tomáš Mikúš szépített, majd nem sokkal később Farley egyenlített.

A rendes játékidő utolsó játékrészében egyik gárda sem tudta dűlőre vinni a dolgot,

így a rendes játékidőben nem született döntés, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a hazaiaknak 68 másodpercre volt szükségük, hogy eldöntsék a találkozót, miután Robby Jakcson betalált és eldöntötte a találkozót a hazaiak javára.

Győzelmükkel az újváriak négy pontra növelték előnyüket

és biztosan őrzik előnyüket a címvédő Slovannal szemben, mivel a Slovan csak csütörtök este lép jégre, igaz két mérkőzéssel kevesebbet is játszott a címvédő pozsonyi alakulat.

A forduló további programjában folytatta jó sorozatát a Kassa és újabb győzelmükkel megerősítették hatodik helyüket a tabellán a keletiek, mindössze egy pontra a negyedik helyezett Iglótól. A tabella harmadik helyén álló Zólyom is otthon tartotta a három pontot, miután egy gólzáporos mérkőzésen 6-3-ra legyőzte a Besztercebányát.

Szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga), 17. forduló:
HC Mikron Érsekújvár - HK Grotto Igló 3-2 hosszabbítás után (0-1, 2-1, 0-0 – 1-0)
Gólszerzők: 31. T. Mikúš (Klempa, Mišiak), 32. Farley (Lee, Jackson), 62. Jackson (Farley) – 8. Majdan (Giľák), 29. Nellis (Majdan)
A 17. forduló további eredményei:
MHK 32 Liptószentmiklós - HK Poprád 4-3 hosszabbítás után (1-0, 2-2, 0-1 –1-0)
HKM Zólyom - HC 05 Besztercebánya 6-3 (3-1, 0-2, 3-0)
HC Kassa – HK Dukla Trencsén 4-2 (0-0, 4-1, 0-1)
HC Eperjes – HK Dukla Ingema Nagymihály 1-2 hosszabbítás után (0-1, 0-0, 1-0 – 0-1)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.