2022. május 5., 19:25

Két éven belül megnyithatja kapuit a Kassai Labdarúgó Akadémia

Kassa Tóváros részében, egy 8,2 hektáros területen, a magyar kormány támogatásával a következő két évben megépülhet a Kassai Labdarúgó Akadémia.

2022-04-27 Szilágyi Áron, kardvívó, olimpiai bajnok, Kassa
Hetey Ágota főkonzul
Fotó: Fábián Gergely

Az FC Košice csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy sikerült megvásárolni a létesítménynek otthon adó földterületet, amelyen a magyar tulajdonú Slovak Sport Development s.r.o. finanszírozásában és beruházásában, a magyar kormány támogatásával valósul meg a projekt.

Az akadémia építése a tervek szerint 2023 első negyedévében indul és 2024 közepére készül el. Az FC Košice utánpótláskorú labdarúgói akkor vehetik birtokba az európai színvonalú intézményt.

Terveink szerint hat nagy pályán fejlődhetnek majd az FC Košice utánpótláskorú labdarúgói. A pályákhoz természetesen modern kiszolgálóegységek is tartoznak majd. A látványterveket ma bemutattuk, a végleges tervek is nemsokára elkészülnek"

- mondta Sántha Gergely, az FC Košice felügyelőbizottságának elnöke.

"A labdarúgó akadémia építésének megkezdése fantasztikus hír nemcsak a klubunk, az FC Košice számára, hanem a futballt szerető kelet-szlovákiaiak számára is. A komplett infrastruktúra felépítésével joggal kerülünk majd be az ifjúsági labdarúgás élvonalába Szlovákiában. Ma elkezdhetjük élni azt az álmunkat, amely 4 évvel ezelőtt, a klub alapításakor született - európai színvonalú akadémia felépítése, amely a legmagasabb szintű képzést kínálja a fiataloknak, akik majd klubunkat és városunkat képviselik. Őszinte hálával tartozunk magyar partnereinknek, akik nélkül ezek a célok csak beteljesületlen álmok maradnának" - mondta Dušan Trnka, a klub elnöke.

Jaroslav Polaček főpolgármester örömét fejezte ki, hogy az FC Kosicénél tevékenykedő magyar befektetőknek köszönhetően a keleti nagyváros így is gyarapszik.

Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja hozzátette: a modern sportkomplexum megépítése óriási lépés a szlovákiai futballnak és a magyar-szlovák kapcsolatoknak.

A magyar kormány elkötelezett azt illetően, hogy Közép-Európa országai csak együtt tudnak választ adni a mai kor kihívásaira. A kormányok, a diplomaták és a politikusok csak a megfelelő politikai hátteret tudják nyújtani, a munka dandárját a magántőke és a társadalmi kapcsolatok végzik és valósítják meg. Kassa egy kiváló helyszín ehhez, ahol örömmel várják a magyar befektetőket, és hogy mindez a sport felé irányul, ismét a jövőbe és az utánpótlás fontosságába vetett hitet erősíti meg"

- jelentette ki Hetey Ágota.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.