2020. december 27., 15:02

Kanadai csatárral erősített a DVTK Jegesmedvék

Stephen Anderson személyében kanadai csatárral erősítette meg keretét a szlovák jégkorongligában szereplő DVTK Jegesmedvék.

DVTK Jegesmedvék
Archív felvétel
Fotó: Facebook / DVTK Jegesmedvék

A klub honlapjának tájékoztatása szerint

a 26 esztendős támadó a 2020/2021-es szezon végéig szóló szerződést írt alá,

és vasárnap már meg is érkezik Miskolcra.

A játékstílusomat tekintve olyan csatár vagyok, aki nagy sebességgel játszik, a támadó zónában kreatív tudok lenni,

és a lövéseim is az erősségeim közé tartoznak” - nyilatkozta a légiós. „Ezeken túl szeretem a fizikális játékot, a nagy ütközéseket. A rövidtávú céljaim közé tartozik, hogy gyorsan alkalmazkodjak az európai profi jégkorong stílusához. Azt várom, hogy egy nagyon gyors és technikás ligában kell megállnom a helyem a megszokottnál nagyobb jégfelületen.

Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a csapathoz,

és a meccseken is képviselhessem a klubot. Ez lesz az első európai állomása a karrieremnek, ezért hatalmas bennem a bizonyítási vágy” - tette hozzá.

Dave Allison vezetőedző szerint Anderson nagyon képzett, gyors és ponterős csatár.

„Az ellenfeleknek kifejezetten nehéz ellene játszani, hiszen nagyon keményen dolgozik a jégen, és a sortársait erősebbé teszi.

Bárhol játszott eddig, sikeres volt,

bízom benne, hogy ezt nálunk is folytatni tudja. Kanada egyik legjobb egyetemi programjából érkezik hozzánk” - fejtette ki a tréner.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.