2020. február 2., 14:48

Jól hajráztak a szerdahelyi lányok, de elmaradt a bravúr

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda bajnokság hétvégi fordulójában a dunaszerdahelyi lányok a tabella hatodik helyezettjéhez látogattak.

Fotó: Lelkes Ernő

A sárga-kékek ezúttal Csehországban az Olmütz otthonában léptek pályára.

Az előző fordulóhoz hasonlóan drámai végjátékkal, lehetetlen helyzetből tették szorossá a mérkőzés végjátékát.

Pedig az első játékrészben a hazaiak komoly fölénybe kerültek és nyolc góllal is vezettek. A hazaiak remekül használták ki az ellenfél hibáit és lehetőségeiket. Az első játékrészben 16-8-as hazai előny állt az eredményjelzőn.

Szünet után a dunaszerdahelyi lányok óriásit javultak, vagy mondhatni a hazaiak magabiztos előnyük tudatában jócskán visszavettek. Mena Xavier együttese azonban ezúttal is megmutatta, komolyan kell venni őket, hiszen az előző fordulóban is mínusz hatgólos hátrányból álltak fel és tették szorossá a végjátékot. A drámai fordulat ezúttal is benne volt a levegőben, hiszen a sárga-kékek nyolcgólos hátrányukat három gólra csökkentették.  A második játékrész derekán a hazaiak ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak és ismét hétgólosra nőtt az előnyük.

Ezt követően sem adta könnyen magát a DAC és ezúttal is elképesztőt hajrázva egy gólra is csökkentették hátrányukat a dunaszerdahelyiek, azonban az egyenlítés már nem sikerült és végül háromgólos vereséget szenvedtek Bízikék az Olmütz otthonában.

A sárga-kékek és a mezőny legjobbja ezúttal is a 12 gólt szerző Bízik Boglárka volt, mellette még Brunczvik Fanni szerzett négy gólt.

MOL Extraliga, alapszakasz 19. Forduló:

DHK Zora Olmütz - HC DAC Dunaszerdahely 29-26 (16-8)

A DAC gólszerzői: Bízik Boglárka 12/3, Brunczvik Fanni 4, Mészáros Réka 3, Lelkes Lilla 2, Kozma Dominika 2, Straka Mária 2, Monika Rajnohová 1, Bugár Cintia 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.