2023. március 18., 19:19

Jó úton a történelmi siker felé a HC DAC

Hajrába fordult a cseh–szlovák közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga). A dunaszerdahelyi HC DAC-nak óriási esélye van a bajnoki címre és a kupagyőzelemre egyaránt, miután legnagyobb riválisait legyőzve a tabella élére került. A csapat egyik legrutinosabb játékosát, Bízik Rékát kérdeztük a nagy győzelmekről, a közelgő Szlovák Kupáról és a szezon hátralevő részéről.

 

Bízik Réka
Bízik Réka: Ha jól működik a védekezés, akkor a támadás is könnyebben megy

Nagyon fontos rangadókat nyert a csapat az elmúlt fordulókban. Hogyan élted meg ezeket a nagy győzelmeket?

Két nagyon fontos rangadót nyertünk és nagyon értékes pontokat szereztünk, amelyek nagyon kellettek nekünk. Ez most meg is látszik a tabellán. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy ezeket a fontos győzelmeket megszereztük. 

Fantasztikus szurkolótábor állt a csapat mögött. Ez mennyire segít a mérkőzések nehéz pillanataiban?

Azokban a pillanatokban tényleg buzdítottak minket, és végig hangosan szurkoltak mindkét meccsen. Vágsellyén is úgy éreztük, mintha mi lettünk volna otthon. Ez a támogatás nagyszerű dolog a részükről.

A listavezető Vágsellye otthonában sikerült visszavágni a harmadik fordulóban elszenvedett vereségért. Mi volt a győzelem kulcsa a listavezető otthonában?

Nagyon jól összeállt a védekezésünk a Vágsellye és a Nagymihály ellen is. Ezzel úgymond kicsit előre ugrottunk támadásban, mivel, ha jól működik a védekezés, akkor a támadás is könnyebben megy.

Bízik Réka
Bízik Réka

A Vágsellye után hazai pályán a címvédő Nagymihályt és a Baník Most együttesét is sikerült legyőzni. Ezek szintén nagyon fontos győzelmek voltak. A lányok ezúttal is nagyot küzdöttek. A csapat egyik legrutinosabb játékosaként hogyan értékeled ezeket a fontos győzelmeket?

Nem tudom másképp értékelni, mint úgy, hogy hatalmas csapatmunka volt, nagyon összeszedetten játszottunk. Emellett a védekezésünk is összeállt, a kapusteljesítmény pedig igazán kiváló volt. Úgy mondanám, kezdünk csapat lenni.

A szezon elején még vesztettünk pár meccset, így pontokat is, és ez nem volt annyira biztató, de most már a szezon végéhez közeledve úgy érzem, kezd összeállni a csapat.

Az elmúlt években a Nagymihály uralta a szlovák női kézilabdát, de úgy néz ki, most sebezhetőbb. Mit gondolsz, idén jóval nagyobb lehetőségetek van a bajnoki címre?

Idén tényleg nem szerepel olyan jól a Nagymihály, mint az elmúlt években, ami érezhető a meccseken és látható a tabellán. A Vágsellye viszont nagyon feljött, és nagyon sok olyan mérkőzést nyert meg, amelyet tavaly elvesztett. Ezért is éltem meg olyan nagy sikernek, hogy idén győztünk ellenük idegenben. Egyre szorosabb mérkőzéseket játszanak ők is, de úgy gondolom minden csapatnak megvan a gyengesége, ahogy az erőssége is.

A Szlovák Kupában is a Nagymihállyal mérkőztök meg a döntőben. A csapat célja nem is lehet más, mint visszavágni a tavalyi vereségért. Egyébként már tavaly is megszorongattátok a zemplénieket. Mit vársz a döntőtől?

Nagyon nehéz lesz. Nyilván az a célunk, hogy megnyerjük a kupát és remélem, ez össze is fog jönni. Mi mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen.

Bízik Réka

Idén is egy fiatal csapattal vágtatok neki a bajnoki küzdelmeknek, több ifjú tehetség is van a csapatban. Hogyan értékeled a szezon eddigi alakulását?

Természetesen idén is sok fiatal tehetség van a csapatunkban. Remélem, egyre jobbak lesznek, és többet tudnak fejlődni, ha a felnőttcsapattal edzenek és játszanak. Jó dolgokat tudnak ellesni az idősebb és egyben rutinosabb játékosoktól, és igazából előttük áll a jövő.

A dunaszerdahelyi klub idén is elindult a nemzetközi porondon, viszont egy nehéz ellenfél jött szembe. Mennyire volt nagy a csalódottság a kiesés után?

Nagy csalódás volt számunkra, hogy nem jutottunk tovább. Tavaly, amikor majdnem a döntőig jutottunk, nagyon sokat kivett belőlünk, és ez meg is látszódott a bajnokságban. Jelenleg a Nagymihályon és a Baník Most együttesén látszik, hogy eléggé megterhelőek ezek a nemzetközi kupameccsek. Nyilván nagyon nehéz, hogy egy héten belül több mérkőzés is van és teljesíteniük is kell. Mi annyival vagyunk kedvezőbb helyzetben, hogy több a pihenőidőnk, így jobban tudunk koncentrálni a bajnokságra.

Végezetül mit vársz a szezon hátralevő részétől?

A védekezésben és a támadásban is fejlődnünk kell, hiszen vannak azért még nekünk is nehéz pillanataink a meccsek során.

Úgy gondolom azonban, hogy jól haladunk, és remélem, összeáll minden. Ráléptünk a jó útra, és ezen kell tovább haladnunk. 

Megjelent a Magyar7 hetilap 2023/11. számában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.