2020. január 12., 12:26

Idegenben szenvedtek ötgólos vereséget a szerdahelyi kézis lányok

A cseh-szlovák női kézilabda bajnokság (MOL Extraliga) hétvégi fordulójában a dunaszerdahelyi lányok a cseh Písek otthonában léptek pályára.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a tabella hetedik helyezettjéhez látogattak a liga hétvégi játéknapján. Xavi Mena tanítványai ezúttal jól kezdtek, igaz az első negyedórában a csapatok rengeteg hibával játszottak. A sárga-kékek sokáig vezettek, előnyük két gól is volt, azonban a hajrát a csehek bírták jobban és végül fordítani tudtak. 12-11-es hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A dunaszerdahelyi csapatból ezúttal is Lenka Bundová és Bízik Boglárka remekelt.

Szünet után a csehek hamar megléptek és zsinórban négy gólt is dobtak, amivel ötgólos előnyre tettek szert. A hazai gárda a második játékrészben komoly fölénybe került, szinte minden lehetőségüket gólra váltották, míg a DAC játékosai több ziccert is elpuskáztak a második félidőben. Ennek köszönhetően a csehek már 8 góllal is vezettek, de a végén a sárga-kékek öt gólra csökkentették hátrányukat, és végül 27-22-es vereséget szenvedtek.

A DAC legeredményesebb játékosa a hétgólos Bízik Boglárka volt, de Straka Mária és Monika Rajnohová is öt-öt gólt dobott a mérkőzésen. A sárga-kékek a következő fordulóban az utolsó előtti Galgóc otthonában lépnek pályára.

MOL Extraliga, alapszakasz 16. forduló:

TJ Sokol Písek - HC DAC Dunaszerdahely 27-22 (12-11)

A DAC gólszerzői: Bízik Boglárka 7, Straka Mária 5, Monika Rajnohová 5, Kozma Dominika 1,  Mészáros Réka 1, Lelkes Lilla 1, Bugár Cintia 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.