Hazai pályán aratott kiütéses győzelmet a HC DAC

2020. november 14., 20:26
Ondik Gábor

A szlovák-cseh közös rendezésű kézilabda bajnokság (MOL Liga) 23. fordulójának előrehozott mérkőzésén, a dunaszerdahelyi lányok valósággal átgázoltak az Eperjes együttesén. A DAC végig uralta a mérkőzést és fölényes 20 gólos győzelmet arattak.

Fotó: HC DAC Dunaszerdahely közösségi oldala

Az előző hétvégi fordulóban a DAC a Nagymihály elleni győzelemmel is jelezte idén komolyan kell számolni velük. Debre Viktor tanítványai ezúttal a 23. forduló előrehozott mérkőzésén ismételten hazai pályán léphetett pályára, az ellenfél az Eperjes csapata volt.

A mérkőzés első gólját ugyan vendégek szerezték, a sárga-kékek hamar a maguk javára fordították az eredményt és a mérkőzés 8. percében 4-1-re el is léptek az eperjesi lányoktól. A folytatásban is dunaszerdahelyi lányok domináltak és folyamatosan növelték a különbséget. Bízik Réka vezérletével a sárga-kékek már öt góllal is vezettek, ami az első félidő végére, hétgólosra nőtt. Az első játékrészben Bízik Réka öt gólt is szerzett, a DAC pedig 14-7-es magabiztos vezetésével mehettek szünetre a csapatok.

Szünetről visszatérve sem változott a játék képe, a hazaiak előnye a második játékrészben is folyamatosan nőtt. A sárga-kékek remekeltek és a 35. percben kilenc gólra növelték előnyüket a dunaszerdahelyi lányok. Eperjes nem igazán tudta tartani a hazai játékosokat, és negyedórával a mérkőzés vége előtt a DAC 25-11-re is vezetett már. A sárga-kékek valósággal átgázoltak ellenfelükön, a vége pedig egy fölényes győzelem lett. Debre Viktor csapata 20 góllal bizonyult jobbnak az Eperjes csapatától.

A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a kilenc gólig jutó Bízik Réka, valamint a hatgólos Élő Beatrix volt, de Juhos Kata és Bugár Cintia is ötször volt eredményes.

MOL Liga, 23. fordulóból előrehozott mérkőzésén:

HC DAC Dunaszerdahely - ŠŠK Eperjes 36-16 (14-7)

A DAC gólszerzői: Bízik Réka 9, Élő Beatrix 6, Bugár Cintia 5, Juhos Kata 5, Straka Mária 3, Kristína Pastorková 3, Monika Rajnohová 3, Pénzes Mónika 1, Lelkes Lilla 1.