2020. november 14., 20:26

Hazai pályán aratott kiütéses győzelmet a HC DAC

A szlovák-cseh közös rendezésű kézilabda bajnokság (MOL Liga) 23. fordulójának előrehozott mérkőzésén, a dunaszerdahelyi lányok valósággal átgázoltak az Eperjes együttesén. A DAC végig uralta a mérkőzést és fölényes 20 gólos győzelmet arattak.

Fotó: HC DAC Dunaszerdahely közösségi oldala

Az előző hétvégi fordulóban a DAC a Nagymihály elleni győzelemmel is jelezte idén komolyan kell számolni velük. Debre Viktor tanítványai ezúttal a 23. forduló előrehozott mérkőzésén ismételten hazai pályán léphetett pályára, az ellenfél az Eperjes csapata volt.

A mérkőzés első gólját ugyan vendégek szerezték, a sárga-kékek hamar a maguk javára fordították az eredményt és a mérkőzés 8. percében 4-1-re el is léptek az eperjesi lányoktól. A folytatásban is dunaszerdahelyi lányok domináltak és folyamatosan növelték a különbséget. Bízik Réka vezérletével a sárga-kékek már öt góllal is vezettek, ami az első félidő végére, hétgólosra nőtt. Az első játékrészben Bízik Réka öt gólt is szerzett, a DAC pedig 14-7-es magabiztos vezetésével mehettek szünetre a csapatok.

Szünetről visszatérve sem változott a játék képe, a hazaiak előnye a második játékrészben is folyamatosan nőtt. A sárga-kékek remekeltek és a 35. percben kilenc gólra növelték előnyüket a dunaszerdahelyi lányok. Eperjes nem igazán tudta tartani a hazai játékosokat, és negyedórával a mérkőzés vége előtt a DAC 25-11-re is vezetett már. A sárga-kékek valósággal átgázoltak ellenfelükön, a vége pedig egy fölényes győzelem lett. Debre Viktor csapata 20 góllal bizonyult jobbnak az Eperjes csapatától.

A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a kilenc gólig jutó Bízik Réka, valamint a hatgólos Élő Beatrix volt, de Juhos Kata és Bugár Cintia is ötször volt eredményes.

MOL Liga, 23. fordulóból előrehozott mérkőzésén:

HC DAC Dunaszerdahely - ŠŠK Eperjes 36-16 (14-7)

A DAC gólszerzői: Bízik Réka 9, Élő Beatrix 6, Bugár Cintia 5, Juhos Kata 5, Straka Mária 3, Kristína Pastorková 3, Monika Rajnohová 3, Pénzes Mónika 1, Lelkes Lilla 1.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.