2022. február 5., 11:46

Háromgólos hátrányból felállva büntetőkkel győzött az Érsekújvár

A szlovák jégkorong Tipos Extraliga pénteki 36. fordulójában az Érsekújvár idegenben egy bravúros feltámadással, büntetők után, legyőzte a Besztercebányát.

érsekújvári hoki
Fotó: sport.sk

Hosszú idő után újabb bajnoki játszott az érsekújvári hokicsapat. Az elmúlt hetekben ugyanis a Szlovákiában tomboló járvány miatt a szlovák Tipos Extraligában is kénytelenek voltak több mérkőzést is elhalasztani a sok megbetegedés miatt.

A Majoross Gergely vezette újvári bikák ezúttal egy fontos bajnokin léptek pályára a Besztercebánya otthonában, a rájátszásra hajtó újváriaknak mindenképpen pontot kellett szerezniük, különben egyre távolabb kerültek volna a rájátszásbeli álmaik.

A találkozó első lehetősége az újváriak előtt adódott a 36. másodpercben, de Bull nem tudta a hálóba pofozni a korongot. Nem sokkal később, a második percben a hazaiak is megvillantak, Lamper szintén nem tudott betalálni a másik kapunál. Az első harmad elején a hazaiak előtt több ígéretes lehetőség is adódott, de nem tudták ezeket kihasználni. Hat perccel az első harmad vége előtt a Besztercebánya egy gyors támadás után megszerezte a vezetést, Peter Melchera révén. Ezt követően az újváriak második emberelőnyüket sem tudták kihasználni, ráadásul komoly egyenlítési lehetőséget is elszalasztottak, Langkow helyzeténél védett nagyot a hazaiak hálóőre Weninger, majd a harmad végén Jakson próbálkozott még két lövési kísérlettel, eredménytelenül.

A második harmadban a hazaiak a 26. percben kettőre növelték előnyüket, Berger góljának köszönhetően. Nem sokkal később a 33. percben már hárommal vezetett a Besztercebánya.

Úgy tűnt, a mérkőzés innen már formalitás lesz és a Besztercebánya megszerzi a győzelmet, azonban a vendégek ezt másképp gondolták és nem egész három perc leforgása alatt Majoross Gergely tanítványai ledolgozták háromgólos hátrányukat.

A mérkőzés 35. percében Jakcson szépített, miután egy emberelőnyős helyzetből szerzett gólt. Alig telt el 45 másodperc, Langkow második gólpassza után Bull csökkentette egygólosra a vendégek hátrányát, majd a 38. percben Števuliak kiegyenlített. A három gyors góllal úgy tűnt, a lélektani előny az újváriak oldalára billen, azonban a hazaiak megszerezték a vezetést és ismét előnybe kerültek a záró harmad vége előtt.

A rendes játékidő utolsó játékrészében az újváriak előtt két remek egyenlítési lehetőség is adódott, előbb Bull próbálkozását védte Weninger, majd Farley lövése a kapuvason csattant. A hazaiak előtt is akadtak lehetőségek, akár le is zárhatták volna a mérkőzést, de Bakala remek védéseivel életben tartotta csapata pontszerzési esélyeit.

A találkozó utolsó tíz perce izgalmas hajrát tartogatott, mindkét csapat játékában benne volt a gól. Nem egész három perccel a vége előtt az újváriak erőfeszítései meghozták a várva várt sikert és ismét ki tudtak egyenlíteni.

A rendes játékidő további részében újabb találat már nem született, így következhetett a hosszabbítás. A ráadásban egyik fél sem tudott betalálni, így büntetőkkel dőlt el a két pont sorsa. A büntetőknél a hazaiak háromszor is hibáztak, míg az újváriak részéről csupán Šiška hibázott, a mindent eldöntő büntetőt pedig Farley lőtte be, s az újváriak 3-2-re megnyerték a szétlövést.

Említést érdemel még az érsekújváriak támadója, Chris Langkow teljesítménye is, aki három gólpasszával a találkozó legjobbja volt, ráadásul a büntetőjét is értékesítette.

Az újváriak legközelebb az Eperjes otthonában lépnek pályára, ami sorsdöntő mérkőzés lehet, hiszen az eperjesiek hat ponttal állnak az újváriak előtt, ami rájátszást érő pozíció már, mellesleg az újváriak egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 36. forduló:

HC 05 Besztercebánya - HC Érsekújvár 4-4, büntetőkkel 2-3 (1-0, 3-3, 0-1 – 0-0, 2-3)

Gólszerzők: 15. Melcher (Bubela, Björkung), 26. Berger (Björkung, Šoltés), 33. Lamper (Bubela), 39. Fossier (Bačík) – 35. Jackson (J. Šiška, Langkow), 36. Bull (Langkow), 38. Števuliak (J. Šiška, Ahlholm), 58. Jackson (Farley, Langkow)

A forduló további eredményei:

HK Dukla Ingema Nagymihály - HC Kassa 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)

HK Poprád - HC Grotto Eperjes 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)

HKM Zólyom - HC Slovan 7-1 (4-1, 2-0, 1-0)

A tabella állása: 1. Slovan 79 pont, 2. Zólyom 76, 3. Nyitra 72, 4. Nagymihály 63, 5. Poprád 55, 6. Kassa 55, 7. Besztercebánya 50, 8. Igló 49, 9. Trencsén 45, 10. Eperjes 42 (még rájátszást érő hely), 11. Érsekújvár 36, 12. Liptószentmiklós 29

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.