2021. szeptember 25., 11:44

Gólzáporos mérkőzéssel kezdték az idényt az újváriak

A szlovák jégkorong bajnokság (Tipos Extraliga) új idényének nyitófordulójában az Érsekújvár idegenben kezdett a Nagymihály otthonában. Majoross Gergely együttese hiába vezetett két góllal is pont nélkül távozott Zemplénből.

Nagymihály-Érsekújvár
Fotó: TASR

Remek mérkőzésekkel kezdődött meg a szlovák jégkorong idény is, melynek ezúttal is lesz felvidéki résztvevője, Érsekújvár csapata. A felvidéki együttest ezúttal is a kiváló magyar szakember Majoross Gergely dirigálja, aki a szezonnyitó előtt portálunknak adott exkluzív interjút.

Az újváriak az első fordulót idegenben abszolválták, és a gólzáporos mérkőzésen nem sok hiányzott a pontszerzéshez.

Az első harmadban egyik csapat sem tudott betalálni, így gól nélkül zárult az húsz perc. A mérkőzés második játékrészében, pedig már a gólok is megérkeztek. A 22. percben az újváriak megszerezték a vezetést, Šiška góljával, ami után könnyedén megduplázhatták volna előnyüket a vendégek, de Mišiak helyzete kimaradt.

A 27. percben a nagymihályiak emberelőnybe kerültek és nyomást is helyeztek az újvári kapura, de ekkor még nem sikerült kiegyenlíteniük. Három perccel később a hazaiaknak sikerült egyenlíteniük Kukuča révén. Az első harmad utolsó öt perce remekül sikerült a vendégeknek, előbb Kurbatov szerzett gólt, majd a játékrész végén Šiška is betalált, ezzel az újváriak kétgólos előnnyel fordulhattak az utolsó játékrészre.

Úgy tűnt, innen egyenes út vezethet az újvári sikerhez a nyitófordulóban, igen ám a hazaiak erről másképp vélekedtek, és az utolsó harmadban három gólt is szerezve megfordították a mérkőzést. Az újvári bikák 12 perccel a vége előtt még kétgólos előnyben voltak, de a 48. percben előbb Regenda csökkentette egygólosra a nagymihályiak hátrányát, majd öt perccel később Valtola egyenlített. A hazaiak pedig öt perccel a vége előtt a győztes gólt is megszerezték Macejko révén. Az Érsekújvár tehát 4-3-as vereséggel kezdte a Tipos Extraliga új idényét, legközelebb pedig vasárnap hazai pályán is bemutatkozhatnak az új idényben Liptószentmiklós ellen.

A Tipos Extraliga nyitófordulójának eredményei:
HK Dukla Nagymihály - HC Érsekújvár 4-3 (0-0, 1-3, 3-0)
Gólszerzők és gólpasszok: 30. Kukuča (Tibenský), 48. Regenda (Valtola, Žitný), 53. Valtola (Mráz, Pavlin), 55. Macejko (Bokroš) - 22. Šiška (Bull), 35. Kurbatov, 40. Šiška (Varga, Števuliak).
MHK 32 Liptószentmiklós - HK Poprad 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)
HKM Zólyom - HK Igló 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
HC Grotto Eperjes – HC 05 Besztercebánya 5-4 (1-0, 2-1, 1-3)
HK Nyitra – HC Kassa 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
HC Slovan – Dukla Trencsén 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
Megosztás
Címkék