Friede nem tudja mikor térhet vissza

2020. november 27., 14:22
Rajkovics Péter

Sidney Friede, a DAC német idegenlégiósa már több mint egy hónapja nem volt pályán csapatával és még nem biztos, hogy a téli szünet előtt visszatérhet.

Fotó: fcdac.sk

A közösségi oldalakon hatalmas követői bázissal rendelkező játékos valódi hozzászólás-áradatot váltott ki, amikor elkezdett Dunaszerdahelyen focizni, s a mai napig jelentős a német érdeklődés a csapat teljesítménye iránt.

Friede azonban jelenleg sérült, s amint azt a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, komoly fájdalmakkal küzdött: "A Slovan elleni mérkőzés előtti napon, az utolsó edzésen úgy megsérült a térdem, hogy járni sem tudtam. Hazautaztam Németországba kezelésekre, de sajnos továbbra sem vagyok rendben, néha komoly fájdalmaim vannak. Minden nap edzek és kezeléseket kapok, igyekszem mihamarabb visszatérni."

A meniszkusza sérült, s fizioterapeutákkal dolgozik nap mint nap, s jó kezekben van, mert a Hertha orvosi stábja kezeli, aki eddig is mindig segíteni tudott a szezonban már három találatot jegyző játékosnak. Azt viszont egyelőre nem tudja, mikor játszhat újra. 

Legutóbb, amikor jól éreztem magam, egyetlen passz után ismét belém hasított a fájdalom. Ezúttal megpróbálunk a lehető legkörültekintőbben eljárni. Sajnos nem tudom, hogy heteket vagy hónapokat kell-e kihagynom. Szeretnék még a téli szünet előtt visszatérni, de hallgatnom kell a testemre. Ha nem lehetséges, akkor nem lehetséges. Több időt kell szánnom a felépülésemre."