2023. július 2., 09:20

Férfi vízilabda vk: Kikapott a spanyoloktól, a bronzért játszhat a magyar csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-as vereséget szenvedett a spanyol csapattól a világkupa Los Angelesben zajló szuperdöntőjének szombati elődöntőjében, így a bronzéremért játszhat.

Vízilabda
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Zsolt szövetségi kapitány ellenfele a harmadik helyért a házigazda Egyesült Államok együttese lesz. A torna első két helyezettje kijut a jövő évi dohai világbajnokságra.
 

Férfi világkupa, elődöntő:
Spanyolország-Magyarország 10-8 (1-0, 4-3, 4-1, 1-4)
a magyar gólszerzők: Vámos, Angyal 2-2, Jansik, Fekete, Manhercz, Nagy 1-1
 
Sok meglepő nem történt, mintha egy harmadik alkalmat találtunk volna egy újabb edzőmeccsre. A spanyolok, akárcsak az elmúlt másfél hétben, a közös készülés alkalmával, dinamikusan játszottak, tisztább lövésekkel dolgoztak hátulról, és közelebb is tudtak kerülni a kelleténél, ez jelentette a különbséget

- idézi a magyar szövetség honlapja Varg Zsoltot.

A kapitány hozzátette,

csapatának fejlődnie kell lövőerőben, ami a következő időszak feladata, miképpen az is, hogy még jobban kialakuljon, az ilyen típusú zónáknál mikor honnan kell lőni.

Hangsúlyozta, gyorsabbá kell válniuk, és javítaniuk kell a struktúrájukat is, mert a mai meccs is megmutatta, mennyivel szervezetebben játszanak a spanyolok, jó helyzetfelismerésekkel, kiváló reakciókkal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.