2023. április 26., 19:44

Európa legjobbjai közt küzdenek a magyar fallabdázók

Ismét a squash elitben a magyar válogatott. Ma kezdődik, és 29-éig tart a  divízió I-es csapat Európa-bajnokság. A kontinensbajnokságnak Helsinki ad otthont. Magyarország az A-csoportban Angliával, Németországgal, Wales-szel és a házigazda Finnországgal találkozik.

fallabda eb
Fotó: Magyar Squash Szövetség

A válogatott minden eddiginél erősebb felállással utazik Helsinkibe, a Farkas Balázs, Kamocsai Bendegúz, Püski Lénárd, Simon Dániel, Takács Benedek, Krajcsák Márk összetételben. Krajcsák szövetségi kapitányi feladatokat is ellát.

Azt gondolom, hogy ez a valaha volt legerősebb magyar csapat, de az első osztályban bent maradni most még nehezebb lesz, mint az első debütálásunkkor. A finneknél papíron jobbnak számítunk, de a többi csapat ellen nem nekünk áll a zászló, viszont ez közel sem azt jelenti, hogy ne lenne esélyünk, sőt! Farkas élete formájában játszik, és nem egyszer igazolta, hogy a top 20-asokra is veszélyes lehet. Lévén, hogy a világranglistás versenyekre egyedül utazik, biztos vagyok benne, hogy a válogatott biztatása, tüze a maximumot hozza ki belőle."

"Kamocsai az elmúlt éveket nemcsak itthoni edzésekkel, hanem nemzetközi táborokkal is erősítette. Sokat javult a játéka, és egyre komfortosabban érzi magát a pályán nehéz ellenfelek ellen is. Püski 4 éves amerikai tanulmánya és edzőtáborozása olyan tapasztalatot adott neki, ami Balázs után itthon kiemelte a mezőnyből. A két fiatalunk Simon és Takács is Amerikában készülve, és onnan hazatérve fogja erősíteni a válogatottat, aminek nagyon örülök. Kinti edzőjükkel egyeztetve megállapítható, hogy kirobbanó formában vannak, és profi körülmények között készülhettek fel a kontinensviadalra.” – mondta Krajcsák.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.