2021. október 25., 19:44

Európa Kupa: Osztrák ellenfél vár a HC DAC-ra a selejtező harmadik fordulójában

Ma délután15 órakor megtartották a nőzi kézilabda Európa Kupában a harmadik selejtezőforduló sorsolását, melyben csallóközi érdekeltség is volt a HC DAC személyében. A sárga-kékek következő ellenfele az osztrák UHC Stockerau lesz a selejtező harmadik fordulójában.

Európa liga sorsolás
Fotó: HC DAC Dunaszerdahely fb oldala

Mint arról korábban beszámoltunk a HC DAC női kézilabdacsapata sikeresen debütált a nemzetközi porondon és kettős győzelemmel ejtette ki a bosnyák ZRK Borac Banja Luka együttesét. Debre Viktor együttese így a hétfői sorsoláson is érdekelt volt.

Mint a hétfői sorsolás után kiderült a sárga-kékek következő ellenfele az osztrák UHC Stockerau lesz a harmadik selejtezőkörben.

Az első mérkőzésre Ausztriában kerül sor a november 13-14. Hétvégén, míg a visszavágóra egy héttel később november 20-21-én kerül sor Dunaszerdahelyen. Az osztrák együttes a DAC-hoz hasonlóan a második selejtezőkörben lépett pályára és egy szoros párharcban a Stockerau 55-53-as összesítéssel búcsúztatta a svájci Kreuzlingen csapatát.

A sorsolást követően a DAC klubelnöke Horváth Zoltán is értékelte a hétfői sorsolást.

A sorsolás előtt azt kívántuk magunknak, hogy költségkímélő ellenfelet hozzon nekünk a sorsolás. Ilyen szempontból kegyes volt a sors hozzánk. Az ellenfelünk olyan távolságra van tőlünk, hogy remélhetőleg még szurkolóink is elkísérhetik a csapatot első alkalommal nemzetközi kupameccsre. Természetesen, mint minden lehetséges ellenfélre, a megfelelő hozzáállással, alázattal és tisztelettel készülünk

– nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök a klub hivatalos honlapjának.

női kézilabda
Fotó:  HC DAC Dunaszerdahely fb oldala
EHF Európa Kupa 3. forduló első mérkőzés
2021. november 13-14. Stockerau (Ausztria)
UHC Stockerau - HC DAC Dunaszerdahely
Visszavágó
2021. november 20-21.
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely - UHC Stockerau

A mérkőzés végleges kezdési időpontjáról a klub később tájékoztatja szurkolóit.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.