2022. március 28., 08:28

Egy kiélezett mérkőzésen kikapott az Olmütz otthonában a HC DAC

Egy hét leforgása alatt második vereségét szenvedte el a dunaszerdahelyi HC DAC. A csallóközi együttes ezúttal is Csehországban szenvedett szoros csatában vereséget.

hc dac
Fotó: hcdac.sk

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) hétvégi fordulójában ismét pont nélkül maradtak a dunaszerdahelyi lányok. A sárga-kékek végletekig kiélezett csatában szenvedtek egygólos vereséget az Olmütz otthonában. 

A házigazdák számára álomszerűen indult a mérkőzés, már öt perc után kiépítettek egy háromgólos előnyt a csehek. A dunaszerdahelyiek szépen lassan felvették a ritmust és a 12. percre le is dolgozták hátrányukat. A házigazda azonban folyamatosan átvette a vezetést, amire a sárga-kéknek is volt válasza. A folytatásban nagyon kiélezett csata folyt, egyik gárda sem tudott komolyabb előny kiépíteni. A csallóközi együttes négy perccel az első félidő vége előtt került először előnybe a találkozón, Erika Rajnohová góljával 13-12-re vezettek a sárga-kékek, sőt Sári Barbara kétgólosra is növelte a DAC előnyét.

Az első félidő véghajrájában a hazaiak ugyan csökkentették hátrányukat, de a DAC egygólos előnyével zárult a játékrész.

Szünetről visszatérve is folytatódott a kiélezett és fordulatos mérkőzés, hol egyik, hol másik csapat került előnybe. Bő húsz perccel a vége előtt, a DAC 21-20-as vezetésénél érzékeny veszteség érte a dunaszerdahelyi csapatot, miután a találkozón öt gólnál járó Hudák Emmát piros lappal kiállították a játékvezetők. A mérkőzés utolsó 15 perce szoros és izgalmas csatát hozott. A hazaiak nagyot küzdöttek és jócskán megnehezítették a sárga-kékek dolgát. A találkozó hajrájában, hét perccel a vége előtt az Olmütz kisebb előnybe került és két góllal sikerült meglépniük. Debre Viktor csapata azonban nem adta fel, ledolgozta kétgólos hátrányát, de a hazaiaknak ismét sikerült előnybe kerülniük, amit már meg is tartottak a lefújásig. A dunaszerdahelyi csapat sorozatban második vereséget szenvedte el, de továbbra is megőrizték harmadik helyüket a tabellán.

MOL Liga, 23. forduló:

DHC Zora Olmütez - HC DAC Dunaszerdahely 29-28 (14-15)

DAC gólszerzői: Bízik Réka 6, Sári Barbara 6, Hudák Emma 5, Erika Rajnohová 4, Élő Beatrix 3, Juhos Kata 2, Hornyák Panna 1, Bízik Boglárka 1.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.