cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. július 10., 09:58

Egy év kényszerszünet után visszatér a nemzetközi kupaporondra a HC DAC Dunaszerdahely

A 2024/25-ös szezonban a regnáló szlovák bajnok HC DAC Dunaszerdahely kézilabdacsapata ismét megméretteti magát a nemzetközi kézilabda porondon és az Európa-ligában szerepel majd.

 

Visszatér a nemzetközi kupaporondra a szlovák bajnok HC DAC.
Visszatér a nemzetközi kupaporondra a szlovák bajnok HC DAC.
Fotó: hcdac.sk

Egy év kényszerszünet után visszatér a HC DAC Dunaszerdahely a nemzetközi kézilabda porondra, miután regnáló szlovák bajnokként szerepel az Európa-liga új idényében. A korábbi években az EHF Európa-kupában szereplő csallóközi alakulat komoly gárdákkal kerülhet szembe a július 16-án Bécsben esedékes sorsoláson. A sárga-kékek olyan csapatok ellen is megmérkőzhetnek, mint a spanyol bajnok Bera Bera, a román Valcea, vagy éppen a magyar NB1-ben szereplő Vác. A DAC kerete a nyár folyamán jelentősen átalakult hiszen eddig nyolc új játékos érkezését jelentette be a dunaszerdahelyi együttes.

„Az újonnan érkezett játékosok, akik nemzetközi tapasztalatukkal és tehetségükkel tovább erősítik a csapatot, segíthetnek új fejezetet nyitni a klub történetében. Az elkövetkező hónapok kihívásokkal teliek lesznek, de a csapat készen áll arra, hogy megküzdjön az előttük álló akadályokkal és elérje nem titkolt célját, a csoportkörbe való bejutást.“ – áll a klub közleményében.

A HC  DAC sorozatban második idényében hódította el a szlovák bajnoki címet, továbbá az előző idényben ezüstérmes lett a Szlovák Kupában és a MOL Ligában is. A dunaszerdahelyi klub több kulcsembere is távozott a szezon végén, mint Bízik Réka, Hornyák Bernadett, a visszavonuló Juhos Kata, de távozott Ligia Costa és Demeter Virág Orsolya is.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.