2021. október 11., 07:54

Eb-selejtező: Bízikék megnehezítették a magyar válogatott dolgát

A magyar női kézilabda-válogatott a 2022-es Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában ezúttal Szlovákia ellen is megszenvedett. A mieink végül, ha nehezen is, de legyőzték a szlovákokat két góllal.

női kézilabda
Fotó: TASR/AP

A Golovin Vlagyimir vezette magyar kéziválogatott ezúttal idegenben lépett pályára. Azt sejteni lehetett, hogy nem vár könnyű mérkőzés a magyar csapatra, hiszen a szlovákok Spanyolországban is megszorongatták ellenfelüket. Ennek ellenére kétgólos magyar vezetéssel indult a találkozó, de ekkor vezetett az első félidőben utoljára a magyar válogatott, ugyanis a szlovákok gyorsan reagálni tudtak, egy négygólos rohammal 4-2-re fordítottak. A magyar csapat ezt követően Háfra és Márton góljaival még kiegyenlített, de a hazaiak folyamatosan megszerezték a vezetést.

A magyar csapat sok hibával játszott, mind támadásban, mind védekezésben rengeteg labdát szórtak el a mieink.

A szlovák válogatottban négy felvidéki magyar játékos is pályára lépett, nevezetesen Bízik Réka, Bízik Boglárka, Hudák Emma, valamint Lancz Barbora.  A magyar válogatott az első félidő második felében szinte végig az eredmény után futott, hiába egyenlítettek Golovin mester tanítványai, a vezetést nem tudták visszaszerezni az első félidőben. A szlovákok Simona Szarková és Nikoleta Trúnková vezetésével az első félidőben parádéztak, amire nem volt ellenszere a magyar válogatottnak. Egygólos hazai vezetéssel zárult az első félidő.

A szünetben a magyar csapat rendezte sorait és a második félidő elején már egy jobb csapatot láthattunk a pályán. A mérkőzés 35. percében a magyar csapat hosszú idő után vette át a vezetést. A 41. percben először lépett meg három góllal a válogatott, sőt öt perccel később már öt is volt a mieink előnye. A mérkőzés hajrájában a szlovákok elkezdték ledolgozni hátrányukat és két gólra is felzárkóztak, de az egyenlítésre már nem maradt idejük Bízikéknek. A magyar válogatott végül soványka, kétgólos győzelmet aratott Nagytapolcsányban és százszázalékos mérleggel vezeti csoportját.

A találkozón a felvidéki magyar játékosok közül Bízik Réka négy gólt, Lancz Barbora hármat, míg Hudák Emma egy gólt szerzett.

„A legfontosabb tanulság, hogy ha nem megy a játék, ha több a hiba, akkor is tudjuk menedzselni az előnyt és az időt. A két pontért jöttünk, nyertünk, erre büszkék lehetnek a lányok, hiszen jobb így nyerni, mint jó játékkal kikapni. Ettől függetlenül láttuk a hibákat is. A második félidőben elöl és hátul is jobb teljesítményt nyújtottunk. Az utolsó percek játékába megint több hiba csúszott, hiszen biztos előnyből adtunk le több gólt. A játékunk stabilizálása továbbra is a kulcsfeladat.” - nyilatkozta a mérkőzést követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya Golovin Vlagyimir

Női kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 5.csoport, 2.forduló:

Szlovákia - Magyarország 28-30 (14-13)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!