2024. május 4., 08:25

Drámai mérkőzésen, túlórában nyertünk az olaszok ellen, az utolsó napra marad a feljutás kérdése

A magyar jégkorong-válogatott egy kiélezett és hatalmas csatában, hosszabbításban győzte le Olaszországot a bolzánói divízió 1-es világbajnokságon.

Magyar jégkorong
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A találkozó olasz helyzettel indult, Kostner éles szögből lőtte rá a korongot, de Bálizs Bence hárítani tudott. A folytatásban magyar helyzetek is adódtak a hazaiak előtt, Mihály Ákos lövése a remekül védő olasz Clara lepkésében landolt. Az első emberelőnyt az olaszok játszották, szerencsére sikerült kivédekeznünk. Nem sokkal később megint emberhátrányba kerültünk, de Bálisz Bence ismét a helyén volt, sikerült kivédekezni a második hátrányunkat is.

Hamarosan mi is támadásba lendültünk, Stipsicz Bence és Hadobás Zétény hozott össze egy jó helyzetet, de az olasz portás résen volt.

Az aktivitás meghozta a gyümölcsét, hiszen végre mi is emberelőnybe kerültünk. A fórt viszonylag jól játszottuk meg, de nem sikerült túljárni Clara eszén. A harmad utolsó percei az olaszoké volt, de sikerült kivédekeznünk a hazaiak támadásait, gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre.

A középső játékrészben pörgősebb játék zajlott a jégen, mi voltunk aktívabbak, Sofron István túlbuzgósága miatt azonban páros kiállítást osztottak ki a bírók. A kiegészülés után gyors támadások akadtak az egyik, és a másik oldalon is, keményedett palacsinta a játék.

A mérkőzés felénél Sofron István egy parádés megmozdulással elverve védőjét indult meg a kapu felé, a korongot pedig fonákkal a kapu bal felső sarkába juttatta, megszereztük a vezetést.  

Magyar jégkorong
Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt

A gól után támadásban maradtunk és jobbnál jobb helyzetet sikerült kiharcolni, egyértelműen mi voltunk az aktívabb csapat.

Négy perccel a játékrész vége előtt kétszer is emberhátrányba kerültünk. Az elsőt még sikerült kivédekezni, de a másodikat az olaszok gólra váltották, Pietroniro egyenlített.  

A gólt követően Bálizsnak kellett egy hatalmasat védenie, de a játékrész utolsó percében emberelőnybe kerültünk, ami áthúzódott a záró harmadra.

Az utolsó etapot emberelőnyben kezdtük, azonban nem sikerült azt gólra váltani.

Az olaszok kiegészülése után azonban Ortenszky Tamás Mihály Ákoshoz passzolt, aki kapásból egy bődületes lövéssel juttatta újra vezetéshez Magyarországot.

Nem sokáig örülhettünk, ugyanis azonnal jött az olasz válasz, egy középre belőtt koronggal a kapu előtti forgalomban Frank tette be az üres ketrecbe, ismét egalizáltak a hazaiak. A hajrára felpörögtek az események, Sofron István előtt akadt egy komoly lehetőség, de Clara hárította a lövést. Bálizs Bence előtt is forró volt a hangulat, kellett is a magyar hálóőr bravúrja, de még inkább az önfeláldozó védő, Hadobás Zétény korongba vetődése, akit aztán ápolni is kellett a kispadon, és nem is folytathatta a játékot. Az utolsó percekben az olaszok előtt adódtak komoly helyzetek, de a rendes játékidő döntetlennel zárult, így jöhetett a ráadás.

Magyar jégkorong
Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt

A hosszabbításban három a három ellen folytatódott a játék, az első percekben Bálizs Bence fejjel védett bravúrosat. Erdély Csanád is eldönthette volna a találkozót, de lövése a kapuvasról pattant ki, aztán az olaszok előtt is akadt egy komoly helyzet, igazi tűzijátékot hozott a ráadás.

A kiélezett drámát aztán végül videózás után a fiatal Varga Balázs döntötte el, aki Hári János pontos korongját juttatta be az olasz kapuba, 3-2-re nyertünk a túlórában, amely két pontot ér.

Magyar jégkorong
Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt

Az idegtépő és drámai mérkőzést hosszabbításban sikerült megnyerni, az extra és fontos pontot mi gyűjtöttük be, igaz lehetett volna ebből rendes játékidős győzelem is, amely már feljutást ért volna, de így minden a záró napra marad, ahol bármi megtörténhet. Magyarország Szlovéniával találkozik, előtte pedig Olaszország Dél-Koréval. Ha az olaszok nem tudnak győzni, akkor feljutottunk, ellenkező esetben viszont minimum egy pontot kell szereznünk Szlovénia ellen. Izgalmas végjáték következik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.