2022. április 10., 16:41

Drámai küzdelemben maradt alul a Szlovák Kupa fináléjában a HC DAC

A HC DAC a tizenegyszeres kupagyőztes zempléni Nagymihály ellen lépett pályára a Szlovák Kupa fináléjában.

dac
Fotó: hcdac.sk

Vasárnap kora délután Nagytapolcsányban rendezték meg a női kézilabda Szlovák Kupát. A fináléban két sárga-kék gárda, a tizenegyszeres győztes zempléni Nagymihály és a HC DAC mérkőzött meg. A zempléni együttes sorozatban nyolc alkalommal hódította el a trófeát, így ők számítottak a kupadöntő esélyeseinek, azonban a bajnokságban még februárban a csallóközi együttes legyőzte a szlovák bajnokot. A találkozón a dunaszerdahelyi együttesnek több alapembere hiányzott, ezért több fiatal játékos is lehetőséget kapott a kupadöntőben.

A DAC vezetőedzője, Debre Viktor sem lehetett ott a kupadöntőn, felső léguti fertőzés miatt volt kénytelen kihagyni csapata mérkőzését. A magyar szakember távollétében Prikler Szilvia irányította a dunaszerdahelyi együttest.

A finálé első gólját a dunaszerdahelyi gárda szerezte, Hudák Emma révén. Hét percnyi játék után 3-3-as állásnál a nagymihályiak védelme kiválóan működött, ennek köszönhetően a dunaszerdahelyi lányok közel nyolc percig nem is tudták bevenni a nagymihályiak kapuját. A nyolcperces dunaszerdahelyi gólképtelenség alatt a Iuventa háromgólosra növelte előnyét. A 20. perc elején a zempléni együttes már négy góllal is meglépett, de innen is visszajött a DAC. A csallóköziek feltámadáshoz kellett persze a remek kapusteljesítmény is, Oguntoye Viktória bravúros védésekkel segítette csapatát. Három perccel a szünet előtt a DAC kétgólosra csökkentette hátrányát, sőt másfél perccel az első félidő vége előtt ledolgozták hátrányukat Bízikék.

Az utolsó percben a zempléniek ismét előnybe kerültek, az utolsó másodpercben azonban Hudák Emma kiegyenlített, 11-11-es eredménnyel zárult az első játékrész.

Szünetről visszatérve is folytatódott a küzdelmes csata. A nagymihályiak próbálták diktálni a tempót, de hiába sikerült többször is előnybe kerülniük, a DAC játékosai mindig ledolgozták hátrányukat. Bízikék előtt hiába volt ott többször is a vezetés lehetősége, a csallóközi együttes nem tudott élni a lehetőséggel. Bő húsz perccel a vége előtt is fej-fej mellett haladt a két együttes, a mérkőzés ezen szakaszában egyik csapat sem tudott kiépíteni többgólos előnyt. Hosszú idő után a DAC előnybe került. A találkozó 44. percében Juhos Kata góljával a dunaszerdahelyi együttes 16-15-re átvette a vezetést. A csapat válogatott hálóőre, Oguntoye Viktória elképesztő védésekkel tartotta meccsben csapatát. Tíz perccel a vége előtt is nagyon szorosan alakult a játék, 17-17-es döntetlen állt az eredményjelzőn.

A kupadöntő hajrája elképesztő izgalmakat tartogatott, nem egész öt perccel a vége előtt a nagymihályiak kétgólos előnybe kerültek, amit már a végéig meg is tartottak a zempléniek. A DAC játékosai hiába próbáltak meg mindent, a nagymihályiak kiváló sorozatát nem tudták megtörni. A Iuventa végül nagy csatában, sorozatban 12. kupagyőzelmét szerezte meg, a HC DAC első alkalommal játszhatott a Szlovák Kupa döntőjében.

Szlovák Kupa, döntő:

Iuventa Nagymihály - HC DAC Dunaszerdahely 23-21 (11-11)

DAC gólszerzői: Sári Barbara 5, Juhos Kata 5, Bízik Réka 4, Erika Rajnohová 4, Hudák Emma 3

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.