2022. február 5., 20:23

Drámai hajrával a bajnoki címvédő Nagymihályt is legyőzte a HC DAC

A cseh és szlovák közös rendezésű női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szombati 17. fordulójában csúcsrangadóra került sor a HC DAC otthonában. A dunaszerdahelyiek hazai pályán fogadták a szlovák bajnoki címvédő és forduló előtt listavezető Nagymihály csapatát.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A női kézilabda MOL Liga szombati rangadóján a forduló előtt listavezető Nagymihály látogatott Dunaszerdahelyre.

A bombaformában lévő HC DAC sorozatban kilenc győzelemmel a tarsolyában látta vendégül a szlovák bajnokot.

Ahogyan arra számítani lehetett, hogy egy kiélezett mérkőzés várható, már az első percekben is beigazolódott. A csallóközi együttes két és fél perc után 2-1-re vezetett, de a szlovák bajnok zempléniek fordítottak 3-2-re.

Ezt követően a DAC egy remek négygólos sorozattal 6-3-ra fordított és először a mérkőzésen háromgólos előnybe kerültek a hazaiak a mérkőzés 11. percében. A nagymihályiak folyamatosan csökkentették hátrányukat és a 17. percben ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, 8-8-as eredménnyel. A rendkívül fordulatos első félidő további része is kiélezett csatát hozott, hol a dunaszerdahelyiek, hol a zempléniek vezettek.

Az első félidő legvégén a hazaiak 14-14-nél a vezetés megszerzéséért támadhattak és 12 másodperccel a szünet előtt meg is szerezték a vezető gólt, ami azt jelentette, dunaszerdahelyi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetről visszatérve is folytatódott a kiélezett csata, a DAC szerezte a második félidő első gólját is, ami kétgólos hazai előny jelentett, de a bajnok Nagymihály nem adta könnyen magát és ismét fordítani tudott 17-16-ra. A 38. percben a DAC sokadik alkalommal megragadta a vezetést, de ezúttal már nem engedték ki a vezetést a kezükből Debre Viktor tanítványai. Húsz perccel a vége előtt a DAC ismét kétgólosra növelte előnyét, amit a zempléniek próbáltak ledolgozni, de ezúttal nem sikerült egyenlíteniük. A szlovák bajnoki címvédő zempléniek egyre idegesebbek lettek és több keményebb belépő után a játékvezetők több kiállítást kiosztottak a vendégeknek. Bő 13 perccel a vége előtt a hazaiak négy góllal is megléptek és 25-21-re vezettek.

Az utolsó tíz percre a bajnok Nagymihály ismét megrázta magát, ami egy drámai hajrát tartogatott. A nagymihályiak négyólos hátrányukat az utolsó percekre egygólosra csökkentették.

Egy perccel a vége előtt 27-26-os dunaszerdahelyi vezetésnél a szlovák bajnoki címvédő az egyenlítésért támadhatott, a hazaiak azonban kivédekezték a Nagymihály támadását és 27-26-ra megnyerték a forduló rangadóját.

A csallóközi együttes győzelmi sorozata immáron tíz győzelemre nőtt és Bízikék győzelmükkel megerősítették harmadik helyüket a táblázaton és egy pontra csökkentették hátrányukat a Nagymihállyal szemben, akik elvesztették vezető helyüket a tabellán.

MOL Liga, 17. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – Iuventa Nagymihály 27-26 (15-14)

DAC gólszerzői: Németh Natália 5, Juhos Kata 4, Bízik Réka 4, Monika Rajnohová 4, Sári Barbara 3, Élő Beatrix 3, Bízik Boglárka 2, Pénzes Mónika 2

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.