2023. május 4., 19:01

Dárdai: négy meccsen négy győzelem kell

Dárdai Pál vezetőedző szerint a sereghajtó Herthának mind a négy hátralévő mérkőzését meg kell nyernie a német labdarúgó-bajnokságban a bentmaradás érdekében.

Milliós lelépő?
Dárdai Pál
Fotó: Facebook

"A jelmondtunk úgy hangzik, hogy négy meccs, négy győzelem" - jelentette ki a magyar tréner a szombaton esedékes, VfB Stuttgart elleni hazai találkozó előtt.

A 22 ponttal álló és a kiesőzóna felső határától hat pontra lévő berliniek a "svábok" után Kölnbe látogatnak, majd a Bochumot fogadják, végül pedig Wolfsburgban lépnek pályára.

A Hertha tervei ellen szól, hogy a jelenlegi szezonban még nem sikerült két mérkőzést megnyerniük egymás után, ráadásul a Dárdai visszatérte óta eltelt két összecsapáson a Werder Brementől és az éllovas Bayern Münchentől is kikaptak.

"Az elmúlt 13-14 edzésen megpróbáltuk fejleszteni a csapatszellemet" - árulta el a 47 éves Dárdai. "Az öltözőben jó a hangulat, mindenki kedves a másikkal. A pályán azonban eddig nem igazán működött a csapatszellem, ezért állunk ilyen kevés ponttal."

A magyar szakember közölte, 80-90 százalékban már összeállt a kezdőtizenegy a fejében a szombati meccsre. Állítása szerint a harmadik edzéshéten látottak erősítették az optimizmusát:
"Mindenki dolgozik, mint az angyalkák" - tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.