lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2021. július 17., 17:41

Csallóközi tehetséggel erősített az Eszterházy SC

Győri utánpótlás-válogatottal erősített az Eger női kézilabdacsapata, miután tehetséges csallóközi balszélsőt igazolt.

Lengyel Eszter
Fotó: eszterhazysc.hu

Hat szezon után távozik a Győri ETO felvidéki nevelése Lengyel Eszter, miután az egri Eszerházy KC hivatalos honlapján jelentette be a 19 esztendős balszélső leigazolását. Az egyházgellei tehetség az egriek negyedik nyári szerzeménye.

Eszter a kézilabdával már hároméves korában megismerkedett, lévén édesanyja is ezt a sportágat űzte. A család elmondása szerint, már ekkor látni lehetett, hogy a labda jó helyen van az egriek új igazolásának kezében. Magát a játékot csupán hatéves korában kezdte el, a csallóközi Egyházgellén.

Három évvel később került Dunaszerdahelyre, majd négy szezont követően, a Győri Audi ETO KC-hoz szerződött. A győri klub számít mellesleg Eszter nevelőegyesületének is, és itt egészen egri érkezéséig, hat idényt húzott le, számol be a róla az Eszterházy KC hivatalos honlapján.

A 19 esztendős tehetség ráadásul az utánpótlás válogatottban is szerepet kapott, a korábbi években többször is magára húzhatta a magyar nemzeti színű mezt.

Most is épp Szlovéniában vagyunk a családommal, mert Celje városában játszik a korosztályom a jelenleg is tartó Európa-bajnokságon, ahol mi is megnézzük az elődöntőt. Vasárnap aztán már utazom is Egerbe, amivel kapcsolatosan be kell vallanom, nagyon izgatott vagyok. Várom már, hogy elkezdődjön a munka új csapatomnál."

'Hat év győri szereplés után, biztosan furcsa lesz az elején a váltás, de tudom, hogy jó döntést hoztam, amikor aláírtam a szerződésemet. Szerencsére gyorsan mentek a tárgyalások is, elsőként egyébként én jelentkeztem be új együttesemhez. Boldoggá tett, hogy korábbi edzőm, Róth Kálmán jó véleménnyel volt rólam, amikor Zsadányi Sándorral beszélgettek, talán ennek is köszönhető, hogy hamar sikerült megegyeznünk. Bemutatkozásként annyit még érdemes elmondanom magamról, hogy a győri évek előtt irányító és balátlövő posztokon szerepeltem, viszont a magasságomhoz, és a gyorsaságomhoz sokkal jobban illik a balszélső pozíció, azóta is nagyon szeretek itt játszani. Győrből mellesleg két játékost is ismerek, akik az Eszterházy SC-ben csapattársaim lesznek, ám biztos vagyok benne, hogy Kiser Pannán, és Tóth Antónián kívül is megtalálom majd a közös hangot mindenkivel. Emiatt is mondhatom, hogy izgatott vagyok, hogy Egerbe érkezek, ahol minél jobb eredményeket szeretnék elérni új csapatommal” - nyilatkozta a csallóközi tehetség a klub hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.