2021. november 12., 15:16

Csallóközi sportklubok is részesültek a rendkívüli sporttámogatásból

Jelentős mintegy 10 millió euró összegű rendkívüli sporttámogatást osztottak szét a szlovákiai profi sportklubok között a Sporttámogatási Alapból, amely a járványhelyzet által sújtott sportklubok terheinek mérséklése céljából nyújt támogatást.

DAC
Fotó: dac1904.sk
Egyszerű, mint a szlovák egyszeregy: a fejjel lefelé lógatott ukrán zászló eurokonform, a magyar ellenben irredenta

A koronavírus-járvány a szlovákiai élsport helyzetét is jócskán megnehezítette, ezért immáron második alkalommal lehetett sporttámogatásra pályázniuk a szlovákiai profi sportkluboknak. A Sporttámogatási Alap ezúttal 78 profi sportklub között osztott szét közel 10 millió eurós összeget. Az alap ezúttal a Monopolellenes Hivatallal, valamint az Európai Bizottsággal is egyeztetett, ezáltal a felhívásra olyan klubok is jelentkezhetnek, amelyek nemcsak veszteséget termeltek. A támogatásra az idén január és június közötti időszakban igazolt sportolónként havi 1650 eurót lehetett igényelni.

A támogatásban több csallóközi sportegyesület is részesült, a legnagyobb tételben az élvonalbei fociklubok.

A bajnoki címvédő pozsonyi Slovan 500 ezer eurót, a tavalyi ezüstérmes dunaszerdahelyi DAC 499 540 eurós támogatásban részesül, valamint a Zsolna is 500 ezer eurót kapott. A másodosztályban érdekelt két csallóközi gárda is részesült a támogatásból méghozzá a Komáromi FC 50 ezer eurót a DAC farmcsapata a Somorja 63 ezer eurót kapott. A labdarúgás mellett kézilabdára, jégkorongra, kosárlabdára és röplabdára is jutott a támogatásból.

A szlovák kézilabda bajnokságban legutóbb ezüstérmes HC DAC Dunaszerdahely csapata és a bajnok Iuventa Nagymihály is egyaránt 60 ezer eurós támogatásban részesült.

A labdarúgás után a nagyobb jégkorongcsapatok kapták a legnagyobb nagyságrendű támogatást, többek között a bajnok Zólyom 296 ezer eurót, a Nyitra 203 ezret, a Trencsén, Kassa és Poprád hármasa 200 ezer euróban részesült, míg az Érsekújvár 164 ezer eurót kapott a támogatásból.

A Sporttámogatási Alap támogatásából a komáromi férfi röplabdaklub is részesült, amely az előző szezonban történelmi bajnoki címet szerzett, ezáltal 71 ezer euróban részesültek a sporttámogatásból, míg a somorjai kosárlabda egyesület 45 ezer euróban részesült.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.