2023. szeptember 25., 10:19

Bravúros érsekújvári győzelem a bajnok Kassa ellen

A szlovák jégkorong Tipos Extraliga negyedik fordulójában az érsekújvári bikák hazai pályán bravúros győzelmet arattak a bajnoki címvédő Kassa ellen és feljöttek a tabella harmadik helyére.

Érsekújvár hoki
Fotó: TASR/AP

Sorozatban harmadik győzelmét szerezte az új bajnoki idényben az Érsekújvár jégkorongcsapata, miután a Trencsén elleni sikert követően a bajnok Kassát győzték le hazai pályán a zöld-fehérek.

Az Erik Čaládi és Ľubomír Hurtaj vezette újváriak a gól nélküli első harmad után a 22. percben megszerezték a vezetést Václac Stupka révén, aki emberelőnyből talált be. A folytatásban mindkét kaput előtt megvoltak a lehetőségek, de az eredmény nem változott a második harmadban.

A záró játékrészben a házigazda újváriak pedig bebiztosították zsinórban harmadik győzelmüket, előbb az új kanadai szerzemény Marc-Oliver Roy talált be, aki már harmadik gólját szerezte az új idényben.

A mérkőzést pedig a cseh Radek Prokeš találata zárta le, az Érsekújvár magabiztos játékkal 3-0-ra győzte le a bajnok Kassát, akik sorozatban második vereségüket könyvelhették, legutóbb a Poprád vendégeként kaptak egy hetest.

A negyedik forduló további eredményeit tekintve, nem indult jól az új idény a pozsonyi Slovan számára sem, mivel a fővárosiak ezúttal az Igló otthonában szenvedtek súlyos vereséget 5-1 arányban és csupán a tabella tizedik helyén állnak.

Az újonc Homonnának továbbra is várnia kell első pontjaira, ezúttal hazai pályán szenvedtek 5-2-es vereséget a Zólyomtól, pedig még 2-1-re is vezetett az újonc. További érdekesség, hogy négy fordulót követően a legtöbb kapott góllal az újonc Homonna mellett a pozsonyi Slovan rendelkezik. A trencséniek újabb komoly vereségbe szaladtak bele, miután az Érsekújvári hetes után, ezúttal hazai pályán kaptak egy hatost a Liptószentmiklóstól. Gólgazdag mérkőzést hozott a Besztercebánya és a Poprád csatája is, míg a forduló egyetlen mérkőzése dőlt el hosszabbítás után a Nyitra és Nagymihály összecsapása.

Tipos Extraliga, 4. forduló:

HC Mikron Érsekújvár - HC Kassa 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Gólszerzők: 22. Stupka (Števuliak, T. Mikúš), 51. Roy (Stupka, Števuliak), 58. Prokeš

 

A forduló további eredményei:

HK Dukla Trencsén - HK 32 Liptószentmiklós 1-6 (0-2, 1-2, 0-2)

HK Igló - HC Slovan 5-1 (3-0, 2-0, 0-1)

HK Nyitra – HK Dukla Nagymihály 3-2 hosszabbítás után (1-0, 0-2, 1-0 – 1-0)

HC 05 Besztercebánya - HK Poprád 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)

HC 19 Homonna – HKM Zólyom 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)

A tabella állása 4 fordulót követően: 1. Igló 12 pont, 2. Zólyom 10 pont, 3. Érsekújvár 9 pont, 4. Liptószentmiklós 8 pont, 5. Trencsén 6 pont, 6. Poprád 6 pont, 7. Kassa 6 pont, 8. Besztercebánya 6 pont, 9. Nagymihály 4 pont, 10. Slovan 3 pont, 11. Nyitra 2 pont, 12. Homonna 0 pont

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.