2022. szeptember 22., 18:42

BL-rajt a férfiaknál és a nőknél

Ki tudja legyőzni a Barcelonát és a Kristiansandot? Az európai kézilabda csúcsáról ez a két klub néz le két éve a többiekre, és várja a kihívókat. A férfiaknál akár a Veszprém és a Szeged is feljuthat a legmagasabb pontra, a nőknél természetesen a Győr, a Ferencváros esélyei azonban jóval kisebbek. Kézilabda, férfi és női Bajnokok Ligája, 2022-2023-as idény.

Győr
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Tizenhat csapat itt is, ott is. A nőknél Dánia, Franciaország, Magyarország, Norvégia és Románia két-két klubbal képviselteti magát a BL-ben, az elmúlt szezonban induló Dortmund jelentkezését elutasították, ahogy orosz alakulatok sincsenek. A norvég Storhamar és a bukaresti Rapid debütál, utóbbi román bajnokként. Az FTC-Rail Cargo Hungaria az A csoportba került, a Győri Audi ETO KC a B jelű nyolcasba. Elek Gábor csapata szeptember 10-én, Érden lépett pályára először, az Odense Håndbold ellen.

A dán bajnokot 12-12-es félidei állás után 27-23-ra legyőzte a Fradi, magyarán jól rajtoltak Klujberék. A Győr 11-én, szintén dán csapat ellen kezdte az új idényt. Esbjergben, az utolsó kiírás negyedikje felett 29-31-es győzelmet arattak Oftedalék, az ETO-ba tíz év után visszatérő Ana Gros 9 gólt dobott, míg a másik oldalon Nora Mørk 13-at.

A 18-i folytatás már kevésbé volt kellemes a fővárosiak számára. Jókora pofont kapott a Fradi az SG BBM Bietigheimtől. Elég leírni a végeredményt: 40-20! Hogyan sikerült összehozni a ludwigsburgi zakót? A német bajnok jobb volt, a ferencvárosiaktól betegség miatt hiányzott Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijics is. Két forduló után a Bietigheim, a Vipers és a CSM 4 pontosak, szeptember 24-én az eddig pont nélküli Brestet fogadja Érden a Fradi. A győriek is vasárnap játszották a második mérkőzésüket, a Kastamonu volt az ellenfél. A török bajnoknak 23 gólt dobtak az első félidőben, miközben 14-et kaptak, a vége 44-25 lett. Az ETO 24-én a 3 pontos Metzet látja vendégül, azt a francia bajnokot, amely harmadikként zárta a 2021-2022-es BL-szezont, vagyis a csoportelső a -második ellen játszik.

A férfiaknál Dánia, Franciaország, Lengyelország, Magyarország és Németország rendelkezik két-két csapattal az idei BL-ben. Az A csoportban szerepel a Telekom Veszprém, a B-ben a Pick Szeged. A szegediek nyolcasában kapott helyet az elmúlt idény három legjobb alakulata, a Barcelona, a Kielce és a Kiel, a veszprémiek viszont a dán, a francia és a német bajnokkal is összecsapnak a csoportkörben. Szeptember 15-én a bakonyiakra épp a francia bajnok PSG várt.

Tavaly ugyanezen a napon szintén a párizsiak ellen kezdtek, akkor 34-31-re nyertek, ezúttal 36-34 lett a vége, pedig az első játékrészben néggyel is vezettek a franciák. A szegediek 14-én fogadták 8 300 néző előtt a kétszeres címvédőt, és hiába tettek szert ötgólos előnyre az első félidőben, 15-14-es félidő után a Barça fordított, végül 28-35-re nyert. A Veszprém szeptember 21-én Portóban lép pályára, míg a Szeged 22-én, Nantes-ban. A magyarok ellenfelei vereséggel kezdtek a BL új idényében.

Megjelent a Magyar7 2022/38.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.