Az eddig százszázalékos Baník Most otthonában aratott parádés győzelmet a HC DAC

2021. január 31., 08:48
Ondik Gábor

A szlovák-cseh közös rendezésű (MOL Liga) női kézilabda bajnokság 6. fordulójában a dunaszerdahelyi lányok idegenben az eddig százszázalékos Baník Most otthonában léptek pályára és bravúros győzelmet arattak.

Fotó: HC DAC Dunaszerdahely

Folytatódott a dunaszerdahelyi DAC remek győzelmi sorozata. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a listavezető cseh Baník Most otthonában léptek pályára és parádés játékot bemutatva ötgólos győzelmet arattak.

A mérkőzés első perceiben kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán: öt percnyi játék után 2-2 állt az eredményjelzőn, ami után a csehek két gólt is dobtak és 4-2-es előnybe kerültek. A dunaszerdahelyi lányok 13. perc után, 5-4-es hazai vezetésnél aztán sorozatban három gólt is dobtak, amivel átvették a vezetést.

Debre Viktor csapata remek játékkal őrizte előnyét, nyolc perccel az első félidő vége előtt három góllal is vezettek a sárga-kékek. A listavezető Baník Most a félidő hajrájában is az eredmény után futott, a 25. percben a dunaszerdahelyiek ismét három góllal vezettek, amiből kettőt meg is tartottak a szünetre.

Szünet után is nagyon fegyelmezett játékot produkált a dunaszerdahelyi együttes, ami az eredményen is meglátszott. A csehek két gólnál közelebb nem is tudtak kerülni a sárga-kékekhez, míg a vendégek remekeltek, góllövésben és védekezésben is egyaránt.

A 43. percben a DAC már hat góllal is vezetett, ami után egyre idegesebben játszottak a csehek és sok hibát vétettek. 

A vendégek előnye a mérkőzés végéig kitartott és óriási győzelmet aratva az eddig százszázalékos Baník Most otthonában ötgólos győzelmet könyvelhettek el. A csehek szezonbeli első vereségüket szenvedték el, míg a DAC sorozatban ötödik győzelmét szerezte, ezzel feljöttek a tabella ötödik helyére.

MOL Liga, 6. forduló:
DHK Baník Most – HC DAC Dunaszerdahely 29-34 (15-17)