2020. október 19., 13:03

A Vasas jégkorongcsapata vírusos esetek miatt nem tud kiállni a következő fordulókban

Jelentős számú pozitív eredmény született az Opten Vasas HC jégkorongcsapatánál az elmúlt napokban, így az együttes nem tud kiállni a következő fordulókra.

Fotó: vasas facebook

"A protokollnak megfelelően az Opten Vasas HC teljes keretét, valamint a stáb és a támogató személyzet tagjait is tesztelték koronavírusra az elmúlt napokban. Csapatunkat sem kímélte a vírus, jelentős számú pozitív eredmény született a teszteken. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy minden érintett játékos és stábtag otthoni karanténban van, kórházi ápolásra senki sem szorul, és súlyosabb tünetekről sem kell beszámolnunk." - áll a klub honlapján.

A pozitív minták száma alapján a Vasas nem tud kiállni az Erste Liga következő játéknapjain, és erről a klubvezetés értesítette is a Magyar Jégkorong Szövetséget, amelytől várja az állásfoglalást a versenynaptár átalakításáról.

Így elmarad az október 22-re kiírt DEAC-Vasas, az október 24-i Vasas-UTE és az október 30-i Vasas-DEAC mérkőzés.

"A karanténidőszak lejártát követően ismét tesztelik a csapatot, majd a negatív teszteredmények után kardiológiai vizsgálat dönt arról, mikor léphetnek jégre a fiúk ismét. Követjük az egészségügyi és szakmai protokollt" - mondta Ladányi Balázs vezetőedző.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.