2021. szeptember 25., 09:44

A szlovák bajnok Nagymihály otthonában szenvedett vereséget a HC DAC

A cseh és szlovák közös rendezésű női kézilabda bajnokság (MOL Extraliga) 5. fordulójának pénteki nyitómérkőzésen újabb nehéz mérkőzés várt a dunaszerdahelyi lányokra, miután a szlovák bajnoki címvédő Iuventa Nagymihály otthonában léptek pályára.

hc dac
Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

Az előző bajnoki fordulóban a Debre Viktor vezette dunaszerdahelyi sárga-kékek az idei bajnoki szezon első vereségét könyvelték el a cseh Baník Most ellen. A csallóközi gárdára pedig újabb nehéz bajnoki várt, ezúttal a szlovák bajnok Nagymihály otthonában.

A zempléni együttes nagy elánnal kezdte a mérkőzést és már a hatodik percben 5-1-re megléptek a DAC-tól. A hazaiak remekül sáfárkodtak a helyzeteikkel, míg a dunaszerdahelyiek helyzetkihasználása és védekezése is döcögősen indult a rangadón.

Az első játékrész további részében is a hazaiak domináltak, a DAC nem is tudta csupán négygólosra csökkenteni hátrányát. A 16. perc után a címvédő zempléniek ismét megléptek és folyamatosan növelték előnyüket. A hazaiak az első félidő végére magabiztos hétgólos előnyt dolgoztak ki.

Térfélcserét követően is a hazaiak akarata érvényesült és tovább növelték az előnyüket, már tíz góllal is vezetett a címvédő Nagymihály. Debre Viktor ezúttal sem számíthatott több sérüléssel bajlodó kulcsemberére, ami az eredményen is meglátszott. Tíz perccel a vége előtt a zempléniek már 13 góllal is vezettek, ami a végére 14 gólos előnyre duzzadt. A DAC végül nagyarányú 14 gólos vereséget szenvedett több alapembere hiányában a nagy rivális és címvédő Nagymihály otthonában. A csallóközi sárga-kékek ezzel sorozatban második vereségüket szenvedték el a bajnokságban, a két legerősebb gárda ellen.

„Ez a csapat akkor is nagy falat lett volna, ha teljes összeállítással állunk ki ellenük – kezdte a mérkőzés értékelését Debre Viktor vezetőedző.

Nagy erőfölényben voltak fizikálisan és magasságban is. Jól használták ki a hibáinkat, rengeteg lövést vétettünk, amire gyorsan reagáltak, és nem tudtuk őket megállítani pedig nem mondhatom, hogy nem futottunk vissza. Voltak időszakok, amikor jobban összeállt a védekezésünk és a támadásban is jobbak voltunk, de ezek csak szösszenetek voltak a mérkőzés egészét tekintve. Kiemelkedő teljesítményt Magera Noémi a kapuban és Demeter Orsolya Virág beállóban nyújtott. Mindenki pályára került, aki a kispadon ült, most ilyen időszakunk van, hogy mindenkinek játszania kell, mert kevesen vagyunk. Összességében elmondható, hogy egy nehezebb ellenfél ellen kaptunk ki"  

- nyilatkozta Debre Viktor a DAC hivatalos honlapjának a lefújást követően.

MOL Extraliga, 5. forduló:
Iuventa Nagymihály - HC DAC Dunaszerdahely 31-17 (17-10)
A DAC gólszerzői:
Élő Beatrix 5, Demeter Virág Orsolya 4, Juhos Kata 3, Bízik Réka 2, Sári Barbara 1, Mészáros Réka 1, , Bízik Boglárka 1
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.