2022. január 6., 08:41

A Stomfa elleni kiütéses sikerrel kezdte az évet a HC DAC

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) hosszabb szünet után folytatódott. A 2022-es év első bajnoki mérkőzésén a dunaszerdahelyi HC DAC a sereghajtó otthonában lépett pályára.

2022-01-06 HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A női kézilabda-világbajnokság miatt több, mint egy hónapos szünet után folytatódott a cseh-szlovák közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság. A dunaszerdahelyi sárga–kékek a 2022-es év első bajnokiján a sereghajtó Stomfa otthonában léptek pályára.

A találkozó esélyese egyértelműen a csallóközi együttes volt, amit az eredmény is jócskán igazolt.

Az összefoglaló elején említett női kézilabda-világbajnokságon hat dunaszerdahelyi játékos is lehetőséget kapott: Oguntoye Viktória, a Bízik-testvérek: Réka és Boglárka, Hudák Emma, Natália Némethová és Pénzes Mónika is, így komoly tapasztalatokkal térhettek haza a spanyolországi kontinenstornáról.

Visszatérve az év első bajnokijára a dunaszerdahelyiek végig domináltak a mérkőzésen.

Az elején a hazaiak próbáltak felzárkózni a sárga–kékekhez, sőt a negyedik percben még vezetett is a hazai együttes.

A sereghajtó stomfai együttes egészen a nyolcadik percig tudott lépést tartani a dunaszerdahelyiekkel, ekkor 4-4-es állás volt olvasható az eredményjelzőn. Ezt követően Debre Viktor védencei megléptek és fokozatosan növelték előnyüket, amihez nagyban hozzájárult, hogy nyolc percig nem szerzett gólt a hazai gárda, ennek köszönhetően pedig ötgólos előnyre tett szert a DAC. A hazai gárda ez után sem talált magára, amit a dunaszerdahelyi lányok gólokkal büntettek és egyre inkább nőt a különbség a két csapat között. Az első játékrész végére a DAC tízgólos előnyt épített ki, miután 18-8-ra nyerték azt.

Fordulást követően Debre Viktor több fiatal játékosának is lehetőséget adott, gondolva a sűrű meccsprogramra és a nemzetközi kupameccsekre.

A szerdahelyiek fölénye a második félidőben egyre nagyobb lett, a 40. percben a DAC előnye már 13 gól is volt. A mérkőzés hajrájában is a vendégek domináltak, tíz perccel a vége előtt már 17 gólos előnyben volt a csallóközi együttes, amiből a végére egy kiütéses, 18 gólos siker lett. A DAC ezzel a győzelemmel indította az új esztendőt és a tabella harmadik helyéről várhatják a folytatást a sárga-kékek

MOL Liga, 12. forduló:
HC Tatran Stomfa – HC DAC Dunaszerdahely 18-34 (8-18)

A DAC gólszerzői: Juhos Kata 6, Pénzes Mónika 5, Natália Némethová 5, Bízik Boglárka 4, Erika Rajnohová 4, Hudák Emma 3, Mészáros Réka 2, Sári Barbara 2, Bugár Cintia 1, Kucsera Rebeka 1, Demeter Virág Orsolya 1
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.