2023. november 24., 20:05

A magyar női csapat feljutott az élvonalba

A magyar női csapat megnyerte a pénteki elődöntőjét a másodosztályt jelentő B divízióban a skóciai curling Európa-bajnokságon, így jövőre már az élvonalban szerepelhet.

Feljutottak
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: World Curling Federation

A magyar négyes hét győzelemmel és két vereséggel harmadik helyen zárta a tízcsapatos csoport alapszakaszát, így a négy között a második lettekkel csapott össze a feljutásért. Amíg a csoportkör nyitófordulójában a csapat 7-5-re alulmaradt a balti állam együttesével szemben, addig a sorsdöntő összecsapáson 5-4-re diadalmaskodott úgy, hogy az utolsó, tizedik endet 1-0-ra nyerte.

Jó lenne győzni
A magyar női curlingesek
Fotó:  Facebook/Magyar Curling Szövetség
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divízió döntőjét szombaton 15 órától rendezik, a magyarok ellenfele az a litván kvartett lesz, amelyet az alapszakaszban 8-0-ra megvertek.

A magyar férfi csapat már csütörtökön befejezte a szereplését, mivel a nyolc együttest számláló csoportjában két sikerrel és öt kudarccal a biztos bennmaradást jelentő hatodik pozícióban végzett.

Jó lenne győzni
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.