2023. január 28., 19:51

A listavezető Vágsellye otthonában aratott nagy győzelmet a HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szombat esti rangadóján a dunaszerdahelyi sárga-kékek a listavezető és nagy rivális Vágsellye otthonában fegyelmezett játékot bemutatva öt góllal győztek.

dsc_0568_0.jpg
Fotó: HC DAC

A bajnokság kimenetele szempontjából is egy nagyon fontos mérkőzés várt a dunaszerdahelyi sárga-kékre, miután Bízikék a nagy rivális és listavezető Vágsellye otthonában léptek pályára. A rangadót a hazai Duslo kezdte jobban és a találkozó elején már három góllal is megléptek a házigazdák. A Vágsellye a kilencedik percben vezetett utoljára három góllal, ekkor a sárga-kékek elkezdték lefaragni hátrányukat és egy hatgólos sorozattal fordítani tudtak.

Persze a DAC nagy fordításához kellett a sárga-kékek remek védekezése és Magera Noémi remek kapusteljesítménye. A vágsellyeiek közel hat percig nem találtak a kapuba, így a DAC három góllal átvette a vezetést.

A folytatásban ismét feltámadt a hazai együttes és a rendkívül fordulatos rangadón ledolgozták háromgólos hátrányukat és kiegyeníltettek 9-9-re. A sárga-kékeknek azonban erre is volt válasza és ismét előnybe kerültek és végül 14-13-ra a DAC nyerte az első játékrészt.

Szünetről visszatérve a hazaiak öt perc alatt fordítottak, mivel a DAC a második játékrészben csak a kilencedik percben talált be először. A második játékrész eleje szoros csatát hozott egészen 16-16-os állásig, de ezt követően a DAC ismét háromgólos előnyt épített ki, és innen a listavezető már nem tudott visszajönni.

A házigazdák ugyan két gólra még felzárkóztak, de ennél több már nem volt benne a játékukban a fantasztikus munkát végző dunaszerdahelyi védelem és Magera Noémi remek védéseinek köszönhetően. A DAC végül öt góllal legyőzte a listavezető Vágsellyét és megerősítette harmadik helyét a táblázaton és egy pontra megközelítette a Baník Most együttesét. A sárga-kékek legjobbja a születésnapos Élő Beatrix volt, aki hét gólt szerzett.

MOL Liga, 14. forduló:

HK Slovan Duslo Vágsellye - HC DAC Dunaszerdahely 21-26 (13-14)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 7, Costa Maia de Silva 6, Juhos Kata 5, Eliška Desortová 3, Erika Rajnohová 2, Bízik Réka 1, Pénzes Mónika 1, Kristína Pastorková 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.