2022. február 24., 08:01

A lengyel Ruch Chorzów otthonában is folytatódott a HC DAC győzelmi sorozata

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szerdai mérkőzésén a HC DAC a lengyel Ruch Chorzów otthonában vendégeskedett. A sárga-kékek az európai kupabúcsú után, ezúttal már a bajnokságban léptek pályára.

DAC nő kézilabda
Fotó: hcdac.sk

A dunaszerdahelyi HC DAC a hétvégi európai kupabúcsú után, már szerdán bajnoki mérkőzést játszott. A Debre Viktor edzette sárga-kékek a lengyel Ruch Chorzów otthonában vendégeskedtek. A a HC DAC csapata egy szenzációs győzelmi sorozattal várhatta a lengyelországi bajnokit, miután sorozatban tíz meccset nyertek a csallóköziek.

A lengyel gárda a középmezőnyhöz tartozik, így papírformát tekintve a sárga-kékek voltak a mérkőzés esélyei, azonban Debre Viktor helyzetét nehezítette, hogy több kulcsjátékosára nem számíthatott.

A lengyel csapat az első perctől kezdve méltó ellenfele volt a dunaszerdahelyi gárdának és komoly kihívás elé állította Bízikéket. A hazaiak rendkívül jól kezdtek és tíz perc után háromgólos előnyben is voltak, miután 5-2-re vezetett a lengyel gárda. Ezt követően a dunaszerdahelyi lányok folyamatosan csökkentették hátrányukat, a 16. percben egy gólra is felzárkózott a DAC, sőt két perccel később Pastorková góljával ki is egyenlítettek a sárga-kékek.

Az egyenlítést követően a Ruch Chorzów ismét kétgólos előnyt épített ki és 11-9-re vezettek, amire a csallóközi együttes sorozatban három góllal válaszolt és másodszor kerültek előnybe a találkozón. Az első játékrész hajrája nagyon szoros csatát hozott, végül Pénzes Mónika góljának köszönhetően a sárga-kékek egyólos előnyével vonulhattak pihenőre a csapatok.

Szünetről visszatérve is folytatódott a rendkívül kiélezett mérkőzés, a második félidő elején a lengyelek fordítottak és kétgólos előnybe kerültek, a 38. percben 20-18-ra vezettek a házigazdák. A hazaiak nagyot küzdöttek és jócskán megnehezítették a tabella harmadik helyén álló HC DAC dolgát.

A DAC nem találta az ellenszert a lengyel gárda ellen, a Ruch Chorzów egészen az 53. percig tartani tudta a bajnoki címre is esélyes dunaszerdahelyieket, ekkor hosszú idő után került ismét előnybe a DAC, de a hazaiak nem adták könnyen magukat és a végjátékban megvolt az esélyük a nagy bravúrra is, de végül a DAC játékosai bírták jobban a véghajrát és két góllal legyőzték a lengyel csapatot. Ez pedig azt is jelentette egyben, hogy tovább folytatódik a HC DAC győzelmi sorozata, immáron 11 mérkőzést nyertek zsinórban a dunaszerdahelyi lányok.

Győzelmével a csallóközi együttes megerősítette harmadik helyét a tabellán és négy pont a hátrányuk a második helyezett cseh Baník Most mögött, igaz a HC DAC egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott.

MOL Liga, 18. forduló:

KPR Ruch Chorzów – HC DAC 29-31 (16-17)
A DAC gólszerzői: Juhos Kata 7, Élő Beatrix 7, Natália Némethová 6, Bugár Cintia 6, Mészáros Réka 3, Kristína Pastorková 2

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.