2022. március 12., 19:12

A cseh Sokol Písek otthonában szenvedett hatgólos vereséget a HC DAC

A cseh-szlovák közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) 21. fordulójában a dunaszerdahelyi együttes váratlan vereséget szenvedett a cseh Sokol Písek otthonában, ezzel a cseh együttes törte meg a sárga-kékek hosszas veretlenségi sorozatát.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A MOL Liga szombat kora délutáni mérkőzésén a dunaszerdahelyi sárga-kékek ismét egy cseh gárda ellen léptek pályára. A sárga-kékek, mint arról beszámoltunk szerdán a Zlín otthonában játszottak döntetlent, ezúttal pedig a szintén cseh Sokol Písek otthonában vendégeskedtek Bízikék.

A cseh együttes számára indult jobban a találkozó, a DAC játékosai nem igazán találták a ritmust a mérkőzés elején, aminek köszönhetően háromgólos hátrányba is kerültek, öt percnyi játékot követően.

A házigazdák eleinte próbálták tartani előnyüket, ami egy ideig sikerült is nekik, de a dunaszerdahelyi együttes folyamatosan csökkentette hátrányát és az első negyedóra után sikerült a sárga-kékeknek az egyenlítés, ekkor 11-11-es döntetlen állt az eredményjelzőn. Debre Viktor tanítványai hiába egyenlítettek, a vezetést nem tudták megszerezni, a hazaiak többször is többgólos előnybe kerültek, de a félidő végére a csallóközi együttesnek sikerült 17-17-es döntetlenre menteni.

Szünet után úgy tűnt, a sárga-kékeknek sikerült rendezniük védekezésüket, miután előnybe kerültek és a 39. percig tartották is vezetésüket a dunaszerdahelyi lányok. A második félidő utolsó húsz percére a vendégek teljesen szétestek és nagyon sok hibát vétettek a védekezésben és a támadásban is egyaránt, a csapatnak nem volt igazi vezéregyénisége.

A cseh Písek remekül élt a sárga-kékek hibáiból és a 46. percben már öt góllal is megléptek a házigazdák. A hazaiak előnye tíz perccel a vége előtt már hétgólosra is nőtt, a DAC-nak ezúttal esélye sem volt a pontszerzésre. A Písek végül hatgólos győzelmet aratott. A dunaszerdahelyi sárga-kékek 13 veretlen bajnoki mérkőzés után szenvedtek vereséget a bajnokságban.

Már a mérkőzés elején sem igazán találtuk a ritmust. A védekezésünk nem állt össze, és támadásban is sorra vétettük a hibákat. A félidőben még egállal fordultunk, de sajnos a második félidőben szétestünk, nem volt vezérünk, és fejben láthatóan többen feladták a harcot”

 - nyilatkozta Prikler Szilvia a mérkőzést követően

MOL Liga, 21. forduló:

Sokol Písek - HC DAC Dunaszerdahely 37-31 (17-17

DAC gólszerzői: Bízik Réka 8, Élő Beatrix 6, Sári Barbara 5, Bugár Cintia 3, Hudák Emma 3, Pénzes Mónika 2, Juhos Kata 2, Mészáros Réka 1, Erika Rajnohová 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.