Az új vírus különösen az otthoni vagy egyszerű felhasználók eszközeit támadja, és komoly veszélyt jelent a digitális adatok biztonságára.
Mielőtt a vírus elkezdené a fájlok titkosítását, több szöveges üzenetet küld az áldozat névjegyzékében szereplőknek, akiket arra ösztönöz, hogy kattintsanak egy linkre, amely azonban a vírus telepítőprogramjához vezet.