cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. július 1., 17:24

Zuzana Čaputová szerint a Szlovákiába érkező két új beruházás jó hír az országnak

Jó hír, főleg a kelet-szlovákiaiak számára, hogy Kassa mellett egy Volvo autógyár, Zólyomlipcsén pedig egy új üzem épül.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

Ezt Zuzana Čaputová államfő közölte a közösségi oldalán. Rámutatott:

mindkét beruházás szigorú ökológiai és károsanyagkibocsátási normáknak fog eleget tenni.

Az államfő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Szlovákia tovább erősíti hírnevét, mely szerint a lakosok számához viszonyítva az autógyártásban világelsők vagyunk. Továbbá annak is örül, hogy

az ország vonzza a zöld beruházásokat, amelyek szerinte biztosítékként szolgálnak Szlovákia előrehaladása szempontjából.

Az államfő mindenkinek köszönetet mondott, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a két cég a szlovák gazdaságot erősítse, és több ezer embernek adjon munkát. A svéd Volvo Cars autógyár a kassamindszenti (Valaliky) ipari parkban 1,2 milliárd euróból épít elektromosautó-gyárat.

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter pénteken írta alá a beruházásról szóló szerződést az autógyár képviselőivel. A német Evonik vegyipari konszern ezen a héten tette le Zólyomlipcsén a szlovákiai üzemének alapkövét. Az üzemben a legtöbb tisztítószer és higiéniai termék gyártásához szükséges anyagokat fogják környezetbarát módon előállítani.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.