lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2021. szeptember 7., 17:44

Žilinka az újságíróknak: Önök megsértik a törvényt és hazudnak

Maroš Žilinka főügyész az újságírók múlt heti nyílt levelére is reagált, amelyben azok azt kifogásolták, hogy szelektív módon hívta meg a média képviselőit a sajtótájékoztatójára.

Maroš Žilinka
Fotó: TASR

Žilinka azt állítja, hogy a kiadók hazudtak a nyílt levélben. Szerinte ugyanis nem klasszikus sajtótájékoztatóról volt szó. A Legfőbb Ügyészség a nyilvánosság leghatékonyabb tájékoztatása érdekében választotta ezt a közvéleményformát, azaz, hogy nem minden médiát, hanem csak négy akkreditált tévéállomást és két sajtóügynökséget hívott meg.

Hozzátette: az eljárás összhangban van a törvénnyel.

Az Önök nyílt levele valótlan állításokat tartalmaz a médiumok kizárásáról vagy az újságírókhoz való szelektív hozzáállásról a demokratikus elvekre hivatkozva”

– mondta Žilinka.

 Žilinka szerint a szóban forgó médiumok maguk sértik meg a törvényt, amelynek betartására hivatkoznak.

Határozottan ellenzem azokat az állításokat, amelyek szerint a Legfőbb Ügyészség kerüli a kellemetlen kérdések megválaszolását, mivel eddig mindig azonnal válaszoltunk a szerkesztőik, valamint más médiumok képviselőinek a kérdéseire”

– jelentette ki hozzáfűzve, a nyilvánosságot minden tényről kellőképpen tájékoztatták.

A Legfőbb Ügyészség véleményét csak fél órával azelőtt tették közzé, hogy Žilinkának a kulturális parlamenti bizottság képviselői kérdéseire kellett volna válaszolnia ebben a témában. A főügyész azonban elnézést kért, a bizottságtól, és a helyettesét Jozef Kanderát küldte oda maga helyett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.