2022. április 10., 14:01

Zemanová: Ukrajna biztonsága Szlovákia biztonságát is jelenti

Erik Tomáš, a Hlas alelnöke nem ért egyet azzal, hogy Szlovákia Ukrajnának ajándékozta az SZ-300-as légvédelmi rendszert. Elmondása szerint a kormány megint felelőtlen döntést hozott, amelyet nem gondolt át.

Már megint
Anna Zemanová
Fotó: TASR

A Ta3 Politikában című vitaműsorának vendégei Erik Tomáš, a Hlas alelnöke, Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője, Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője és Richard Takáč, a Smer képviselője voltak. Utóbbi kiemelte, a Smer nem támogatja az Ukrajnába való fegyverszállítást.

Tomáš szerint amíg az SZ-300-as légvédelmi rendszer Szlovákia rendelkezésére állt,

biztosítva volt a szlovák légtér.

A politikus elmondása szerint azzal, hogy ez Ukrajnához került, Szlovákia légvédelme sebezhetővé vált, a leszállított négy Patriot-rendszer nem elégséges a szlovák légtér védelméhez. Šipoš és Zemanová azonban elmondták, hogy a Patriot légvédelmi rendszer tökéletesen helyettesíti az SZ-300-ast.

Zemanová hozzátette,

a légvédelmi rendszer, amelyet Ukrajnának adtak át, teljesen legitim volt, és szó nincs arról, hogy az ország beleavatkozna a háborúba.

Zemanová kiemelte, Ukrajna biztonsága Szlovákia biztonságát is jelenti.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.