2022. február 12., 15:02

Zemanová bízik Mikulecben, Marián Kéry ha tehetné, azonnal leváltatná

Roman Mikulec belügyminiszter továbbra is élvezi Anna Zemanová, az SaS parlamenti frakcióelnökének bizalmát - derült ki a Szombati párbeszédek című rádiós vitaműsorból. Vitapartnere, Marián Kéry viszont több okot is lát a belügyminiszter visszahívására.

Anna Zemanová, Roman Kéry
Fotó: TASR

Zemanová szerint az ellenzéknek joga van ilyen javaslatot tenni. Ha ezt benyújtják, akkor az SaS meghívja Mikulect, és megkérdezik az ellenzék által felrótt ügyek részleteiről. Hangsúlyozta, hogy

mind a belügyminiszter, mind pedig a rendőrség élvezik a bizalmát.

Hozzátette: minden esetben kivizsgálják az ügyeket, legyen szó a koalíció, vagy akár az ellenzék tagjairól. Azt is elismerte, hogy a Mikuleccel kapcsolatos bármilyen gyanú beigazolódása nem lenne jó.

Marián Kéry, a Smer-SD parlamenti képviselője ugyanakkor nem hisz a belügyi tárca vezetőjének.

Meggyőződése, hogy amíg Mikulec áll a minisztérium élén, addig a rendőröknek meg fogják mondani, mit kell tenniük, nem kapnak szabad kezet. Az ellenzéki politikus határozottan állítja, hogy nem kevés az az ok, ami miatt el kellene távolítani Mikulect a posztjáról. Nem csak a miniszterrel, az országos rendőrfőkapitánnyal is gondja van Kérynek. Szerinte a rendőrségnek addig nem lehet hinni, amíg Štefan Hamran a helyén marad.

A vita további témája az energiaárak emelkedése volt.

Kéry ezzel kapcsolatban megjegyezte, ők már többször szerettek volna - segítő szándékkal - rendkívüli ülést összehívni a parlamentben, de a kormánykoalíció ezt sosem tette lehetővé.

Az ellenzéki politikus szerint ezért járnak a polgárok a szomszédos országokba vásárolni.

Zemanová viszont úgy gondolja, hogy a bevásárlóturizmus része az életünknek. Hozzátette, hogy

az SaS támogatja az élelmiszerek árának adócsökkentését, amennyiben azt a pénzügyminiszter javaslatként előterjeszti.

Ugyanakkor úgy gondolják, hogy az élelmiszerek árát nem az államnak kell szabályoznia.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.