"Voltak más betegségeik is, de a vírus nélkül még ma is élnének!" Egy Csehországban dolgozó szlovák nővér a járványról

2020. október 26., 17:02
ma7

A čas híportál egy Csehországban dolgozó szlovák nővér történetét mutatja be. Elmondása szerint számos olyan elhunyt pácienssel találkozott, aki a koronavírus nélkül még éveket élhetett volna.

koronavírus egészségügy
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, egyre jobban terjedő álhírek arra késztették a szlovák nővért, hogy megszólaljon és leírja valós tapasztalatait. Ezt az egyik közösségi oldalon osztotta meg. 

A nővér elmondta, egy Észak-Csehországi kórházban dolgozik a Covid-19 osztályon, ahol az ottani koronavírus-betegeket látja el.

Elmondása szerint gyakran olvas elképesztő hozzászólásokat, amelyek elbagatellizálják, sőt tagadják a vírus létezését.

Az említett nővér a munkája során sok embert látott meghalni a COVID-19-cel összefüggésben,

leginkább az lepte őt meg, a betegség milyen gyorsan képes végezni az emberrel, gyakorlatilag néhány hét leforgása alatt.

„Igen, sokuknak más betegségei is voltak, de ha nem kapták volna el a koronavírust, akkor még sok évig együtt lehettek volna szeretteikkel.” – mondja a nővér, aki hozzátette, a betegek már magas lázzal kerülnek kórházba, sokuknak légszomjuk is van.

A nővér elmondta, nem olyanok mint a klasszikus páciensek, úgy tűnik mintha a testük azt mutatná, legyőzik a betegséget, de hirtelen romlik az állapotuk.

A nővér azt mondta, nemrég volt egy hatvan év körüli páciense. Elmondása szerint mindig mosolygott, mert optimista volt, ő volt az osztály egyik kedvenc páciense. Kezdetben oxigént kapott, mert légszomja volt, de ez mellett tudott enni és kommunikálni a családjával. 

A nővér szerint nagyon közvetlen volt, mindenkivel beszélgetett.

Sajnos az állapota elég gyorsan romlott, így lélegeztetőgépre kellett helyezni.

Innentől kezdve az állapota egyre csak rosszabbodott, egyre nehezebb volt a légzése

ez lelkileg is megviselte őt. Az is közrejátszhatott, hogy nem voltak ott a szerettei, helyette védőruhás embereket látott.

„Szeretném elmondani, legyen mindenki nagyon óvatos, meg kell értenünk, a szájmaszk viselése a lehető legkevesebb, amit tehetünk a vírus lelassítása érdekében” – figyelmeztet a nővér, aki egyben azt is hozzátette, nagyon drukkol Szlovákiának!

Kövesse facebook oldalunkat is!