2022. július 12., 09:51

Volt magas rangú rendőrtisztviselő tanúskodik ma a Kuciak-gyilkossági ügyben

Folytatódik a Kuciak-gyilkossággal és a három ügyész tervezett meggyilkolásával foglalkozó tárgyalás a bazini Speciális Büntetőbíróságon. Ma egy volt magas rangú rendőrtisztviselőt, Bernard Slobodníkot, mint tanút hallgatják meg.

Bernard Slobodník
Fotó: TASR

Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében a bíróság Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről tárgyal.

A Speciális Büntetőbíróság korábban felszabadította mindkettejüket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság májusban újratárgyalásra küldte vissza az ügyet az elsőfokú bíróságra.

Jogerős ítéletet három személy esetében hoztak:

Miroslav Marčekot és Szabó Tamást 25, Andruskó Zoltánt 15 éves szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A másik tárgyalt ügyben, Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében négy személy, Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kováč és Darko Dagmar ellen emeltek vádat. Szabó Tamás szintén érintett az ügyben, az ő esete külön eljárás keretében zajlik.

A sértett ügyészek nincsenek jelen a tárgyalóteremben. Alena Zsuzsová vádlott kérte, hogy távollétében tartsák meg a tárgyalást.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.